Asien byder

Værten til VM 2001 bliver tidligst fundet til efteråret. Normalt sker det ellers to år forinden. Asien er igen inde i billedet.

igen på VMi badminton

Det er stadig usikkert, hvor verdensmesterskabet i 2001 skal afholdes. Den normale procedure har ellers været, at værten er blevet udpeget to år, inden selve arrangementet finder sted.

"Men det er desværre ikke alle, der har gjort deres forarbejde lige så godt, som Danmark gjorde," siger Tom Ba-

cher, vice-præsident i det internationale badminton-forbund, IBF.

Danmark blev i 1997 valgt som VM-arrangør for dette års VM for næsen af svenskerne, der gerne ville have haft mesterskabet til Göteborg.

Den endelige beslutning blev truffet ved VM i Glasgow.

Men Tom Bacher tror ikke, at det er realistisk, at værtsnationen for VM 2001 bliver fundet i forbindelse med VM i Brøndby Hallen fra den 10. til 23. maj, fordi de interesserede lande endnu ikke har reelle VM-planer at byde på. Det næste VM og de mulige arrangører vil selvfølgelig blive diskuteret, men den endelige beslutning vil tidligst blive truffet på et møde i IBF til september.

"Og det er suverænt IBFs bestyrelse, der bestemmer, hvor det skal afholdes," fastslår Tom Bacher, som ikke må afsløre de mulige værter.

"Men der har været interesse fra både Asien og Europa," siger vice-præsidenten. Men både Holland og Malaysia har været fremme som emner.

For Dansk Badminton Forbund, DBF, betyder det dog ikke så meget, at placeringen af VM 2001 er blevet forsinket.

"Det er sent nok, men det betyder egentlig kun noget for værtsnationen," siger DBFs formand, Hans Henrik Fløe, som er mere fokuseret på, om VM skal afholdes i Asien, for så bliver det et brud på de senere års tradition, som har betydet, at VM foregår i Europa, mens Grand Prix-finalerne og holdturneringerne Thomas- og Uber Cup - som spilles i de lige år - er gået til Asien.

I 2000 tegner det til, at Hong Kong eller Malaysia bliver vært, men i 2002 kunne det blive Europas tur.