Asiatiske OL-kvalifikation skal spilles om

Ukvalificerede dommere i en herrekamp og en mistænkelig kamp hos damerne gør, at de asiatiske OL-kvalifikationsturneringer i håndbold skal spilles helt om.

Kasakhstans håndboldkvinder og Kuwaits håndboldherrer, der trænes af danske Lars Friis-Hansen, troede begge, at de var klar til OL i Kina næste sommer. Det er de ikke.

Det internationale håndboldforbund (IHF) har nemlig besluttet, at de asiatiske OL-kvalifikationsturneringer skal spilles om.

- Det jordanske dommerpar i herrekampen mellem Kuwait og Sydkorea var slet ikke kvalificeret til at dømme den kamp, og ifølge IHF's dommerchef var der tale om en sand dommerskandale. Hos kvinderne skete det betænkelige, at et hold ikke gjorde nogen modstand. Vi værner om håndboldens anseelse, og derfor har vi truffet en nødvendig beslutning om, at begge turneringer skal spilles om, siger det europæiske håndboldforbunds præsident, norske Tor Lian til Ritzaus Bureau.

Beslutningen vækker forundring i Kuwait hos Lars Friis-Hansen. Han kalder det "brandærgerligt", at hans spillere på ny skal ud og kæmpe for en OL-billet, som han mener, de helt fortjent sikrede sig tidligere på året.