Arsenal var nøjsomme på Hawthorns

Danny Welbeck (tv) jubler over matchvinderrollen sammen med Olivier Giroud Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fuldt fortjent 1-0-sejr til Gunners over modløse WBA holder snor i Premier Leagues subtop.

Når 38. og sidste spillerunde en gang er overstået for sæsonen 2014-15, vil ingen formentlig tænke tilbage på en dag sidst i november, hvor Arsenal vandt 1-0 ude over West Bromwich.

Der er mange dage i fodbold, hvor sejren og de tre point bare skal i hus, hvor modstanderholdet ikke rigtigt vil eller kan noget, og hvor man skal tilbage i sporet efter dumme pointtab i de foregående spillerunder.

Det var det positive fra bundlinien, da Arsenal fuldt fortjent besejrede nedrykningstruede West Bromwich på et mål af Danny Welbeck efter en lille times spil.

Den tidligere United-angriber steg til vejrs på et skarpt indlæg fra Santi Cazorla og pandede bolden ind bag en ellers velspillende Ben Foster i WBA-målet.

Føringen til Arsenal kunne der ikke pilles ved. Hjemmeholdet stillede med Saido Berahino som eneangriber og uden den store løbevillighed fremad banen. Den slags efterlader som regel indtrykket af en gang frygtsom alibi-bold, og WBA formåede først i de sidste 10 minutter at kaste noget risikovilje på græstæppet og kandidere til et udlignende mål, da Berahino testede overliggeren med et hovedstød.

Arsenals sejr kunne der dog ikke pilles ved. Spillet manglede måske den fart, holdet kan præstere på sine bedste dage. Men selv med en skadesramt startopstilling uden Mesut Özil, Jack Wilshere og med tredjemålmand Damian Martinez mellem stængerne var der kvalitet nok i spillet til at retfærdiggøre tre tiltrængte point.

- Vi var solide som hold, og vi formåede at holde nullet, resummerede Aaron Ramsey efter opgøret på Hawthornes.

Efter nederlag ude til Swansea og hjemme mod United i de seneste Premier League-opgør var der pres på Arsenal inden udekampen i det nordengelske. Med den mission i bæltet kan Arsenal se frem mod sæsonåbenbaringen fra Southampton, der er en udfordring af en noget anden kaliber.