Arsenal forlænger kontrakten med skadet anfører

Per Mertesackers kontrakt er blevet forlænget til sommeren 2018, selv om tyskeren har sin sæsondebut til gode.

Her ses Per Mertesacker under sidste sæsons Premier League. Han har været skadet i hele indeværende sæson. Reuters/Tony O'brien Fold sammen
Læs mere

London. Den tyske forsvarsklippe Per Mertesacker har ikke været i aktion for Arsenal i denne sæson på grund af en skade, men manager Arsène Wenger vil gerne beholde den store tysker.

Wenger fortæller torsdag på et pressemøde, at man har udnyttet en option i tyskerens kontrakt, så aftalen mellem parterne er blevet forlænget til sommeren 2018.

Den tidligere aftale løb til udgangen af juni i år, og forsvarsspilleren var i princippet fri til at forhandle med andre klubber.

- Der var ikke nogen forhandlinger, det var bare en option på at forlænge kontrakten, vi udnyttede, siger Wenger ifølge AFP.

Mertesacker fik en knæskade i sæsonoptakten i en testkamp mod Lens.

Tyskerens forgænger som anfører i Arsenal, Mikel Arteta, var også meget skadet i sin sidste periode i klubben. Arsène Wenger forsikrer, at Mertesacker ikke lider samme skæbne.

- Det er rigtigt, at Arteta kæmpede med nogle muskulære problemer, men Pers skade var et uheld. Det gav ham nogle knæproblemer, men han er kommet sig. Der er ikke grund til at tro, at han bliver skadet igen, siger Wenger.

Den 32-årige anfører forventes at være tilbage i træningen med resten af holdet om to uger.

Uden den tyske verdensmester har Arsenal klaret sig gennem sæsonen med en foreløbig fjerdeplads i Premier League. Samtidig vandt klubben sin gruppe i Champions League-gruppe.

/ritzau/