Arnesen ser Laudrup som mulig afløser for Olsen

Frank Arnesen Fold sammen
Læs mere

Michael Laudrup er den eneste danske kandidat til at efterfølge Morten Olsen som landstræner i 2016.

Det vurderer Frank Arnesen, der gennem sin tid som sportsdirektør har ansat og afskediget trænere i flere af Europas topklubber.

Så når DBU afsøger markedet for kandidater, bør man som det første skridt henvende sig til Michael Laudrup og høre, om han skulle være interesseret.

»Selvfølgelig vil det være ideelt, hvis det bliver en dansker. Selvom alle taler engelsk i Danmark, er det godt at have den rigtige mentalitet og følelse af, hvordan man er i Danmark. Spørgsmålet er så, hvad der er af kandidater i Danmark. Der er Michael Laudrup, som dog ikke selv ser ud til at være så begejstret for at få jobbet. Men igen, han er dansker, han har utrolig meget erfaring og var den bedste fodboldspiller, Danmark har fostret,« siger Frank Arnesen.

På trods af at Michael Laudrup endnu ikke selv har udtrykt ønske om at blive dansk landstræner, er tiden nu den helt rigtige for ham til at tage imod jobbet.

»Michael Laudrup er kommet i en alder nu, hvor man siger, at han kan klare et landsholdsjob. I forhold til de unge danske trænere er det måske bedre, at de kommer ud og får mere erfaring,« siger Frank Arnesen og fortsætter:

»Michael Laudrup vil helt klart være nummer et. Og ellers ved jeg ikke helt, hvem der kunne være i Danmark. Så skulle man tage en ung træner som Kasper Hjulmand, som desværre ikke fik lov at vise sig i Mainz.«

Hvis ikke Michael Laudrup tager imod et tilbud om at afløse Morten Olsen, foreslår Frank Arnesen, at DBU retter blikket mod enten Holland eller Tyskland for at finde Danmarks nye landstræner.