Arnesen har sagt op i kaos-klub

-Arkiv- SE RITZAU Hollandsk magasin: Arnesen stopper i Metalist BV.: Pressemøde med Frank Arnesen, sportschef Hamburg SV, torsdag d.4.oktober 2012 i Hamburg. Efter den seneste tids optur føler Frank Arnesen, at han udfører sit job godt i Hamburger SV. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere

Ifølge flere medier bekræfter Frank Arnesen selv, at han har sagt sit job som sportsdirektør op i Metalist Kharkiv.

Det er de to ukrainske medier ua-football.com og rbc.ua, der begge fredag bringer et citat fra Frank Arnesen, hvor han fortæller, hvorfor han har set sig nødsaget til at forlade Metalist efter blot en måned i jobbet som sportsdirektør.

Ifølge Frank Arnesen, der udtaler sig gennem Metalists presseafdeling, så er det den højspændte situation i Ukraine, der har fået ham til at opgive sit ukrainske eventyr.

- Jeg vil gerne takke alle i Metalist. Jeg har stiftet bekendtskab med alle medarbejdere i løbet af denne korte periode og lært, at klubben består af meget professionelle og rare mennesker. Jeg vil gerne undskylde over for alle klubbens fans, men omstændighederne var stærkere end mig, siger Frank Arnesen og fortsætter:

- Situationen i Ukraine har tvunget mig til at foretage det her valg, men jeg ønsker alle i Metalist og hele Ukraine det bedste i denne svære situation.

Åsagen til Frank Arnesens exit skal formentlig også ses i lyset af, at Metalists ejer, den 28-årige milliardær Sergei Kurchenko, angiveligt har taget flugten fra Ukraine. Det skulle være sket, fordi han har tætte forbindelser til landets præsident, Viktor Janukovitj, som også er flygtet ud af landet på grund af folkeopstanden mod ham.    

Frank Arnesen skrev kontrakt med Metalist 1. februar, som ellers bandt ham til klubben frem til sommeren 2016.