Argentinsk veteran blokerer San Antonio til sejr i NBA

Manu Ginobili blev den store helt for San Antonio Spurs, som vandt over Houston Rockets efter overtid.

Houston Rockets v San Antonio
Manu Ginobili (nederst) sørgede med en blokering for, at San Antonio Spurs vandt over James Harden og Houston Rockets i NBA. Scanpix/Ronald Martinez
Læs mere
Fold sammen

Det er oftest de offensive aktioner, som bliver hyldet mest i basketball.

En defensiv blokering kan være lige så værdifuld. Især i de sidste sekunder af en kamp i NBA-slutspillet.

Det viste San Antonio Spurs-veteranen Manu Ginobili natten til onsdag dansk tid, da holdet hjemme besejrede Houston Rockets 110-107 efter overtid. Den regulære spilletid var endt 101-101.

Som den sidste aktion i overtiden blokerede Ginobili Houstons stjernespiller James Harden, der forsøgte at udligne med en scoring til tre point.

Den 39-årige argentiner viste atletiske evner, da han heroisk forhindrede Harden i at få scoret. Harden blev kampens topscorer med 33 point.

- Manu kom med noget fra fortiden og gav os en af Manu-præstationerne fra tidligere år, siger San Antonio-træner Gregg Popovich ifølge AFP.

I overtiden var San Antonio tilmed uden Kawhi Leonard, som blev holdets topscorer i kampen med 22 point. Leonard humpede ud med en ankelskade i slutfasen.

- Vi bad Manu om få nogle ting til at ske i offensiven med Kawhi ude af spillet.

- Han gjorde et godt stykke arbejde, hvad enten han scorede eller fordelte spillet. Han var vigtig for os, siger træneren om Ginobili, der lavede 12 point.

Med sejren er San Antonio nu foran med 3-2 i kampe og mangler kun en sejr mere for at nå i semifinalen. Der spilles bedst ud af syv kampe.

Vinderen af serien skal møde Golden State Warriors om en plads i NBA-finalen.

/ritzau/