Argentinsk modstand mod Maradona

Jødiske grupper i Buenos Aires er fortørnede over, at Diego Maradona vil mødes med Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad.

Diego Maradona har i årevis nærmest haft karakter som en fodboldgud i Argentina. Han var manden bag det seneste argentinske verdensmesterskab i 1986, og han har trods utallige skandalehistorier om alvorligt narkotikamisbrug stået som en uangribelig størrelse i landet.

Men nu oplever han modstand hos jødiske grupper i landet, fordi han ønsker at mødes med Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad. Det ønske er ikke mindst faldet efterladte til de 85 mennesker, der i 1994 blev dræbt ved et angreb på et jødisk center i Buenos Aires, for brystet. De har i årevis kæmpet en kamp for at få holdt militante iranske islamister ansvarlige for bombeangrebet. De siger nu, at Maradona er på den forkerte sti og i stedet burde mødes med dem.

Selv slår den tidligere fodboldspiller fast, at han allerede har mødtes med Fidel Castro, Cubas leder, Hugo Chavez, Venezuelas præsident, og nu altså også ønsker at mødes med Ahmadinejad.

- Jeg er på samme side som det iranske folk, siger Maradona.

/ritzau/