Argentina vil snuppe Barcelonas træneremne

Sevilla-træner Jorge Sampaoli har længe været rygtet på vej til Barcelona, men Argentina vil også have ham.

Jorge Sampaoli (tv.) er et varmt emne til et par af verdens mest eftertragtede trænersæder. Arkivfoto. Reuters/Albert Gea Fold sammen
Læs mere

Den argentinske fodboldtræner Jorge Sampaoli kæmper i øjeblikket for at føre Sevilla til bronze i den spanske liga, men fra sommer tyder meget på, at nye udfordringer venter ham.

Og det er trænersæder i den helt tunge ende af skalaen, som Sampaoli er i spil til.

På rygtebasis har han været nævnt som det oplagte valg til at afløse Luis Enrique i FC Barcelona, men i hjemlandet står landstrænerjobbet ledigt.

Og i Det Argentinske Fodboldforbund (AFA) har man kun øjnene rettet mod Sampaoli.

- I dag kan jeg bekræfte, at Sampaoli er den eneste kandidat, siger AFA-præsident Claudio Tapia og tilføjer, at man vil indlede forhandlinger med Sevilla efter afslutningen på den spanske liga.

Tapia fyrede den udskældte landstræner Edgardo Bauza efter at være blevet valgt til præsident for en måned siden.

Taler rygterne om Barcelonas interesse sandt, så kan Jorge Sampaoli altså selv vælge, på hvilket hold han helst vil træne Lionel Messi.

Argentina har et af verdens mest stjernebesatte landshold, men holdet har skrantet voldsomt i kvalifikationen til VM i Rusland.

Med blot seks sejre i 14 kampe er holdet med 22 point placeret på femtepladsen i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe. De fire bedste ryger direkte til VM. Nummer fem skal ud i en playoffkamp om en billet.

Der resterer fire runder, og ydermere må holdet undvære anfører Lionel Messi i de næste kampe på grund af karantæne.

Jorge Sampaoli stod i 2015 i spidsen for Chiles landshold, som besejrede Argentina i Copa America-finalen.

/ritzau/