Anti Doping Danmark tester CSC-system

Mens Michael Rasmussen har haft problemer med i tide at fortælle dopingkontrollanterne, hvor han var, har CSC indført et system, som Anti Doping Danmark roser.

Professionelle cykelryttere bruger meget tid på at udfylde formularer, sende fax og e-mail for at holde både Den Internationale Cykelunion (UCI) og de nationale antidopingmyndigheder underrettet om, hvor de er, så dopingkontrollanterne ikke skal gå forgæves. Danske Team CSC har fået udviklet et nyt system, hvor rytterne fra en hvilken som helst internetadgang kan rette i deres oplysninger, ligesom de bliver advaret, hvis de er ved at overskride en deadline. Anti Doping Danmark (ADD) har siden den 1. juli testet systemet, og her er reaktionerne positive.

- Vi har fået det præsenteret, og indtil videre ser det fint ud. Vi tester systemet her i tredje kvartal, og så evaluerer vi forsøget, siger Christina Friis Johansen, der er projekt- og kvalitetskoordinator hos ADD.

Indtil videre skal CSC-rytterne både registrere sig i det nye system og på gammel vis via e-mail eller fax til UCI, fordi UCI endnu ikke har adgang til databasen. Men UCI er opmærksomme på det danske system./ritzau/