Anti Doping Danmark skyder Rabobank-tvivl ned

Rabobanks advokat stillede spørgsmålstegn ved Anti Doping Danmarks ret til at teste Michael Rasmussen uden for konkurrence. Vi har både ret og pligt, siger ADD.

Anti Doping Danmark (ADD) har uddelt to advarsler til cykelrytteren Michael Rasmussen, fordi ADD henholdsvis den 6. april og den 21. juni forgæves forsøgte at teste danskeren der, hvor han havde oplyst, at han var på daværende tidspunkt. Det fremgår ifølge Danmarks Cykle Union af et brev, som Den Internationale Cykelunion har sendt til Rasmussen den 29. juni.

Ved tirsdagens pressemøde i Pau stillede Rabobanks advokat Harro Knijff spørgsmålstegn ved, om ADD overhovedet har lov til at teste danskeren.

- Fra et juridisk synspunkt må man stille spørgsmålstegn ved, om de danske antidopingmyndigheder er autoriseret til at teste Michael Rasmussen uden for Danmark. Michael havde indtil årsskiftet licens i Mexico, siden 1. januar har han haft licens i Monaco, sagde Harro Knijff.

Det spørgsmålstegn er Christina Friis Johansen, der er projekt- og kvalitetskoordinator ved ADD, hurtig til at viske ud.

- Vi har en forpligtelse til at sørge for, at danske ryttere, der er landsholdsaktuelle, bliver testet, uanset hvor de måtte have licens. Derudover har det land, hvor de har licens, også muligheden for at teste rytterne, siger Christina Friis Johansen til Ritzaus Bureau./ritzau/