Antenneforeninger negative over for TV2's sportskanaler

TV2 Sport og TV2 Sport Xtra i modvind. Antenneforeninger og TDC Kabel TV mener, at de to nye sportskanaler er for dyre

De kommende sportskanaler TV2 Sport og TV2 Sport Xtra er groggy, allerede før de er begyndt, skriver Ekstra Bladet.

Kanalerne skal sende fra 1. marts, men en stor del af de kunder, som skal finansiere kanalernes trecifrede millionbudget, vil ikke betale prisen.

Det viser en rundringning, som avisen har foretaget til en række af Danmarks største antenneforeninger. Holdningen går lige fra negativ til direkte afvisende over for TV2 Sport.

Kanalerne forlanger, efter hvad der indtil nu er oplyst, ca. 25 kroner ekstra om måneden, for at man kan se fire ugentlige superliga-kampe, to Champions League-kampe per runde, Tour de France og hele Wimbledon-turneringen eksklusivt.

I dag er sporten på TV2 gratis, mens man betaler ca. fem kroner om måneden for at se Viasats sportskanaler.

Den nye pris på 25 kroner skal være med til sikre TV2 Sport mere end 200 millioner kroner årligt.

- TV2/Viasat skal ned på et mere realistisk prisleje. Hvis du samler sporten fra Viasat og TV2, skal der være en god forklaring på, at man vil have en pris, som er fire gange så høj. Pris og kvalitet må hænge sammen, og det tror jeg ikke, det gør her, siger Ole Davidsen, formand for landets næststørste antenneforening Aalborg-Nørresundby Antenneforening.

Også direktør i TDC Kabel TV, Niels Breining, mener, at TV2's sportskanaler er for dyre.

Konkurrencestyrelsen har indtil videre forbudt TV2/Viasat at sælge kanalen. De må kun sporadisk informere antenneforeninger, ligesom man har fået lov til at lede efter en direktør for kanalen. Derfor kan premiere-datoen 1. marts rykkes.

/ritzau/