Anne-Marie Rindom lægger stærkt ud i medaljejagt

Den danske topsejler er nummer to samlet efter to af de ti indledende sejladser i Laser Radial ved OL.

Anne-Marie Rindom vandt bronze ved OL i Rio. Peter Parks/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anne-Marie Rindom er et af de bedste danske bud på en medaljevinder ved OL, og søndag viste danskeren, at hun er mødt op i Tokyo i skarp form.

I de to første indledende sejladser i Laser Radial blev Rindom henholdsvis nummer seks og fem. Det rækker til en samlet andenplads.

Der afvikles i alt ti indledende sejladser. Herefter går de ti bedste videre til et medaljesejlads, hvor pointene tæller dobbelt.

I søndagens første sejlads lå Rindom langt fremme fra start til slut. I anden sejlads, der blev sat i gang efter en lang forsinkelse på grund af vejrforholdene, lå danskeren længere tilbage, men efter en god afslutning blev det altså til en femteplads.

Kun tyske Svenja Weger ligger over Rindom i det samlede regnskab. Hun blev nummer seks i første sejlads og vandt den andet.

Anne-Marie Rindom og de andre sejlere skal på vandet igen mandag.

Rindom vandt OL-bronze i 2016 og både VM- og EM-guld i 2019, hvor hun også blev kåret som verdens bedste kvindelige sejler. Hun har også en VM-titel fra 2015 på cv'et.

Den danske windsurfer Lærke BuhlHansen kom også godt i gang ved OL.

Windsurferen var på vandet tre gange søndag morgen dansk tid i kvalifikationen til finalen.

I første sejlads blev hun nummer ni, mens det i anden sejlads blev til en fjerdeplads, og i tredje sejlads hentede hun en ottendeplads.

I alt skal windsurferne ud i 12 sejladser i kvalifikationen. De ti sejlere med det færreste antal point går videre til finalen.

Efter tre sejladser ligger Lærke BuhlHansen på en samlet ottendeplads med 12 point netto. Hun har reelt 21 point, men den dårligste placering i kvalifikationen trækkes fra.

Franske Charline Picon fører med tre point netto.

/ritzau/