Ankersen er tilbage i FCK: Tidligere end jeg forventede

Peter Ankersen havde ikke regnet med, at han skulle være tilbage i FC København efter én sæson.

Peter Ankersen har spillet 175 kampe for FCK. Desuden har han fået 27 A-landskampe. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Ankersen er tilbage i FC København, som lørdag præsenterede ham som ny spiller i truppen.

Det er tredje gang i karrieren, at den 30-årige højre back vender hurtigt tilbage efter et ophold i udlandet.

Første gang tog han fra Rosenborg til Esbjerg efter mindre end et halvt år i Norge. Nogle år senere gik turen fra østrigske Salzburg til FCK efter et år, og nu er han igen tilbage i den danske hovedstad efter én sæson i italienske Genoa.

Den hurtige genforening kommer bag på hovedpersonen selv.

»Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville retur til FCK på et tidspunkt« siger Peter Ankersen til klubbens hjemmeside.

»Det er kommet lidt tidligere, end jeg forventede, men det viste sig, at timingen var den rigtige nu for alle parter, og så var der ingen tvivl hos mig.«

»FCK er min klub, og det er her, jeg føler mig hjemme som fodboldspiller, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang,« siger han.

Det blev til 175 kampe i FCK-trøjen under Ankersens første ophold i klubben. På fire sæsoner vandt han tre danske mesterskaber og to pokaltitler.

I den forgangne sæson, mens Ankersen var i Italien, fandt FCK ikke samme niveau i de hjemlige turneringer og blev nummer to i Superligaen.

I indeværende sæson er holdet startet med to nederlag i to kampe i ligaen, mens to sejre i Europa League-kvalifikationen har sendt holdet i playoffrunden.

FCK's nuværende niveau bekymrer ikke Ankersen.

»Holdet har fået en skidt start i Superligaen, og det skal vi alle være med at vende i en fart. Jeg synes, at det er en spændende og god trup, jeg bliver en del af, og jeg kender kvaliteterne hos de spillere, der er her.«

»Derfor er jeg også helt overbevist om, at vi hurtigt viser, hvor stærke vi er. Jeg vil gøre alt for at bidrage så hurtigt som muligt«, siger han.

/ritzau/