Angrebs-legende forlader Everton

gfgreterqew

En af Afrikas mest succesrige og populære fodboldspillere gennem tiderne Samuel Eto'o forlader Premier League-klubben Everton med øjeblikkelig virkning.

Det meddeler Liverpool-klubben tirsdag. Eto'o skifter i stedet til Serie A-klubben Sampdoria på en fri transfer.

»Vi takker Samuel for indsatsen og for at bringe al sin rutine ind på holdet og til Finch Farm (Evertons træningsanlæg, red.), hvor han videregav nogle af sine fantastiske erfaringer til især alle de unge spillere,« siger Everton-manager Roberto Martinez til klubbens hjemmeside.

Eto'o nåede at spille 20 kampe og score fire mål for 'The Toffees'.

33-årige Samuel Eto'o har flere succesfulde storklubsophold på cv'et. Han var med på det Barcelona-hold, der under Frank Rijkaard vandt Champions League. Og senere var han med til at gentage bedriften i Inter under José Mourinho.

Og det var netop Mourinho, der efter sin genansættelse i Chelsea i sidste sæson hentede den camerounske angriber til Premier League. Efter et år i Chelsea gik turen videre til Everton, hvor det altså kun blev til en halv sæson.

Eto'o, der har spillet 118 landskampe og scoret 56 mål, har skrevet under på to og et halvt år lang kontrakt med Sampdoria.