Anfører: Landsholdet går spændende fremtid i møde

Simon Kjær mener, det danske fodboldlandshold har lært meget af det første år under landstræner Åge Hareide.

Simon Kjær (til venstre) er tilfreds med det første år under landstræner Åge Hareide (i sort). Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Landsholdsåret blev rundet af med 1-1-resultatet i tirsdagens testkamp ude mod Tjekkiet.

Året bød også på nederlag ude til Polen og hjemme til Montenegro i VM-kvalifikationen, mens Danmark slog Armenien og Kasakhstan i samme turnering.

Anfører Simon Kjær godkender året som helhed og forventer et endnu bedre 2017 under landstræner Åge Hareide.

- Det mest positive er den proces, vi har været igennem. Vi har bygget på med forskellige systemer og idéer, og vi er kommet langt og har lært meget af det.

- Der er utroligt mange spændende spillere, og hvis de fortsætter med at spille på deres klubhold og bliver ved med at udvikle sig, så går vi en spændende fremtid i møde.

- Det negative kan kun være, at vi missede tre point mod Montenegro, og det er egentlig det eneste negative, jeg kan sige. Det var selvfølgelig irriterende, siger Kjær.

Holdet mangler lidt erfaring, men det skal nok komme med tiden, påpeger anføreren.

- Vi kan jo ikke gøre folk ældre og få dem til at spille flere kampe, end de kan nå.

- Hvis vi spiller med det samme hold og den samme trup hver eneste gang, så giver det tryghed og stabilitet. Det er det, vi skal blive ved med at bygge videre på, siger Kjær.

Montenegro-kampen nager Fenerbahce-stopperen, når han skal kigge samlet på året, der gik.

- Vi mangler tre point, så der var en kamp, hvor det ikke var godt nok. På den måde er det meget sort-hvidt i min egen bedømmelse. Det var det eneste minus, jeg vil sætte nu.

- Vi er alle sammen klar over, at ting tager tid. Det skal vi være tålmodige med og ærgerrige for at opnå. Det nytter ikke noget, at vi bare kører hovedløst frem.

- Vi er under pres og skal vinde de næste par kampe, så vi kan komme så tæt på Polen som overhovedet muligt. Og så vi forhåbentlig selv kan afgøre det den dag (hjemme mod Polen), siger Kjær.

/ritzau/