Anfører accepterer lønhalvering i presset fodboldklub

Steven Naismith går med til et lønhug på 50 procent for at sikre, at den skotske fodboldklub Hearts overlever.

Steven Naismith har en fortid i flere store klubber og har rundet 50 landskampe for Skotland. Lee Smith/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anfører Steven Naismith frasiger sig halvdelen af sin løn i et forsøg på at hjælpe den skotske fodboldklub Hearts igennem coronakrisen.

I en udmelding på klubbens hjemmeside accepterer den 33-årige veteran dermed det ønske, som klubejer Ann Budge fremsatte over for hele spillertruppen i sidste uge.

»Jeg håber, at det kan bidrage til klubbens overlevelse på lang sigt og samtidig hjælpe med at redde job, specielt for dem, der tjener mindst og har de største problemer i denne tid«, lyder det.

Den skotske liga ligger stille, og klubberne går derfor glip af løbende indtægter fra kampdagene.

Det har fået Hearts-ejeren til at varsle drastiske tiltag. Blandt andet skal samtlige fuldtidsansatte spillere, trænere og hjælpere gå 50 procent ned i løn med virkning fra april.

Det har Naismith nu valgt at gå med til. Kaptajnen har en fortid i blandt andet storklubben Rangers og de engelske Premier League-klubber Everton og Norwich.

» Den aktuelle situation bringer alle i en svær position, men det er ikke et problem, som Hearts er skyld i,« skriver han.

»Min familie og jeg føler, at fodbolden har været god ved os gennem en lang karriere. Derfor kan og bør jeg personligt acceptere 50 procents lønnedgang.

Naismith fastslår, at alle i truppen frit kan træffe deres egen beslutning i lønspørgsmålet.

»Jeg ved, at alle mine holdkammerater står i forskellige situationer med økonomi, hjem og familie.«

»Jeg kan forsikre, at alle gør alt, hvad de kan. Som anfører støtter jeg mine holdkammerater, uanset hvilken beslutning de træffer i denne sag«, siger Steven Naismith.

/ritzau/