Anfield og Klopp skræmmer ikke Dortmund

Returopgøret på Anfield mellem Liverpool og Borussia Dortmund imødeses med spænding i begge fodboldlejre.

Læs mere
Fold sammen

Liverpool og manager Jürgen Klopp rejste hjem med et mere end godkendt 1-1-resultat ude mod Borussia Dortmund i sidste uges Europa League-opgør.

Torsdag aften venter den anden af to kvartfinaler på Anfield. Dortmund-træner Thomas Tuchel lader sig dog ikke skræmme af statistikken, som peger på Liverpool-avancement.

- Vi kan også score udebanemål, og vi kan score mere end et. Vi frygter ingenting. Vi har været på mange udebaner, hvor vi har scoret og vundet, siger Thomas Tuchel ifølge AFP.

Liverpool spillede sin mest Klopp- og Dortmund-typiske fodboldkamp mod det tyske hold i den første kvartfinale mellem de to storhold.

Det var med knaldhårdt og aggressivt Liverpool-pres opildnet af en energisk Klopp på sidelinjen.

Den belgiske angriber Divock Origi scorede Liverpools mål, mens Dortmund-stopperen Mats Hummels udlignede for Dortmund.

- Jeg er ganske sikker på, at mange troede, vi ville tabe 0-2, 0-3 eller 0-4. Men i perioder havde vi krammet på Dortmund. I perioden omkring 1-0-målet spillede vi strålende, siger Klopp.

Liverpool har ikke tabt mod et tysk hold på hjemmebane i de seneste 15 kampe.

Liverpools James Milner sætter sin lid til, at de trofaste fans kan hjælpe englænderne til sejr og mulighed for klubbens 12. trofæ i en europæisk turnering.

- Alle fodboldspillere ønsker at spille de store kampe med fedest atmosfære. Aftener med europæisk fodbold på Anfield er bestemt helt oppe på niveau med alt andet i verden.

- Selv om det værst tænkelige skulle ske, og at Dortmund får et tidligt mål, kan fansene hjælpe os tilbage i kampen, siger Milner til klubbens hjemmeside.

Liverpool må klare sig uden Jordan Henderson, som er ude resten af sæsonen med den knæskade, han pådrog sig i det første opgør mod Dortmund.

/ritzau/