Andy Murray om dårlig statistik: Fortiden betyder intet

Skotten er klar til at revanchere tre finalenederlag til Novak Djokovic, når de to søndag mødes i Melbourne.

Søndag gør Andy Murray endnu et forsøg på at vinde over Novak Djokovic i den australske grand slam-turnering, når de to mødes i finalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER PARKS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melbourne: Tre gange har tennisspilleren Andy Murray stået over for Novak Djokovic i finalen ved Australian Open i Melbourne. Tre gange har skotten tabt til den serbiske verdensetter.

Søndag gør Andy Murray endnu et forsøg på at vinde over Novak Djokovic i den australske grand slam-turnering, når de to mødes i finalen. Og skotten tror på, at han har en realistisk chance.

- Jeg har en rigtig god chance søndag, hvis jeg spiller op til mit bedste. Jeg skal gøre det i lang tid for at have en chance. Det er jeg klar over, siger Andy Murray ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 28-årige skotte, der er en uge ældre end Novak Djokovic, tabte til serberen i finalen ved Australian Open i 2011, 2013 og 2015.

Andy Murray tabte desuden finalen i 2010 til schweizeren Roger Federer, så hans finalestatistik i Melbourne er ikke god. Det er han da også klar over.

- Jeg tror ikke, at mange mennesker forventer, at jeg vinder på søndag. Jeg skal tro på mig selv og have en god plan for, hvordan jeg skal spille, og så kan jeg forhåbentlig gennemføre den og spille godt.

- Det er én tenniskamp. Det betyder ikke noget, hvad der er skete i fortiden. Det handler om, hvad der sker på søndag. Der er ingen grund til, at jeg ikke kan vinde, siger Andy Murray.

Skotten er bagud 9-21 i indbyrdes kampe mod Novak Djokovic, der i perioder spillede helt forrygende i sin semifinale mod Roger Federer.

Andy Murray kan dog finde trøst i det faktum, at han to gange tidligere har besejret Novak Djokovic i grand slam-finaler.

Det skete både ved US Open i 2012 og ved Wimbledon i 2013.

/ritzau/