Andersen måtte overtage målet i russisk rædselsdebut

Frederik Andersen forsvarer målet for sin klub Anaheim Ducks. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag havde den danske NHL-målmand Frederik Andersen udsigt til en aften på bænken, mens hans holdkammerater skulle kæmpe for klubben på isen. Men en forfærdelig start for hans nye målmandskollega ændrede den plan.

Anton Khudobin skiftede inden denne sæson fra Carolina Hurricanes til Anaheim Ducks og var udset til at skærpe konkurrencen om målmandsposten. Han gjorde det så godt i sæsonoptakten, at træneren, Bruce Boudreau, gerne ville sende ham på isen i en fart. Debuten blev dog alt andet end en succes for russeren.

I løbet af kampens første 13 minutter havde han lukket tre mål ind på otte skud. Den dårlige start betød, at Boudreau flåede ham af isen og i stedet sendte sin danske målmand på banen.

Selvom Frederik Andersen kun slap ét mål ind på 21 skud, og dermed leverede en langt stærkere præstation end sin nye målmandskollega, endte kampen med et hjemmebanenederlag på 0-4. Dermed er Anaheim Ducks uden sejr efter sæsonens første tre spillerunder.

Ovenpå Khudobin dårlige debut, kan Andersen måske se frem til endnu mere istid i de kommende kampe. Der var ellers lagt op til hård kamp om målmandsposten mellem russeren og danskeren. Faktisk mente Boudreau, at Khudobin havde været klubbens bedste målmand i optakten til sæsonen

»Hvis han ikke havde spillet så godt, ville vi formentligt bare være fortsat med Freddie,« udtalte Bruce Boudreau til The Orange County Register forud for kampen.

Khudobin selv var da heller ikke ligefrem beskeden inden debutkampen.

»Jeg var ikke overrasket,« sagde Khudobin om udtagelsen til at vogte målet og uddybede »Jeg spekulerede på, hvornår det ville ske. Det skete bare. Træneren snakkede med mig, og jeg er meget glad for det«

Trods trænerens tillid til Khudobin og hans tro på egne evner, står danske Frederik Andersen efter onsdagens nederlag sandsynligvis forrest i køen til at vogte målet de kommende kampe.