Anders Antonsen slår landsmand ud af China Open

Anders Antonsen vandt i to sæt over Rasmus Gemke, da de to danske herresingler mødtes i Kina.

Badmintonspilleren Anders Antonsen spillede sig i sidste måned i VM-finalen, hvor han tabte stort til japanske Kento Momota. Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Badmintonspilleren Anders Antonsen viste torsdag, hvorfor der er 18 pladser mellem ham og landsmanden Rasmus Gemke på verdensranglisten.

Aarhusianeren brugte tre kvarter på at vinde 21-11, 21-15 og spille sig videre til kvartfinalen i World Tour-turneringen China Open.

Tidligt i opgøret bragte Antonsen sig på 5-2 i første sæt, og herfra bevarede han et komfortabelt forspring hele vejen til sætsejren.

Gemke, der er rangeret som nummer 22 i verden, nåede aldrig at komme foran i kampen. Han fulgte pænt med i begyndelsen af andet sæt, men ved stillingen 10-8 til Antonsen, mistede han kontakten.

Antonsen vandt de fire næste dueller og etablerede en føring, Gemke aldrig kom tæt på at hente.

22-årige Antonsen er nu sidste tilbageværende dansker i herresingle. I næste runde venter der lidt af en mundfuld i form af Chou Tien Chen fra Taiwan.

Lidt af en mundfuld, fordi Chou Tien Chen er seedet som nummer to i turneringen, og fordi Antonsen aldrig har prøvet at besejre ham.

Taiwaneren har vundet fem ud af fem kampe mod den danske badmintonkomet, der i sidste måned spillede sig i VM-finalen og tabte stort til Kento Momota.

Den japanske verdensetter er også stadig med i turneringen, der slutter på søndag.

Senere torsdag skal flere danskere i aktion i herre- og damedouble.

/ritzau/