Ancelotti om Bayern-mesterskab: En fantastisk oplevelse

Carlo Ancelotti blev lørdag tysk mester med Bayern München og har nu vundet mesterskabet i fire lande.

Carlo Ancelotti har nu vundet mesterskaber i fire lande som træner. Scanpix/John Macdougall Fold sammen
Læs mere

Wolfsburg. Efter to store skuffelser på halvanden uge fik fodboldklubben Bayern München en opmuntring lørdag aften.

Storklubben sikrede ikke kun sit femte tyske mesterskab på stribe, den gjorde det også på overbevisende manér med en 6-0-sejr ude over Wolfsburg.

- Denne sæson i Bundesligaen har været en fantastisk oplevelse, siger Bayern-træner Carlo Ancelotti ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg er meget glad. Denne sejr var vigtig, og det er fantastisk, siger den 57-årige italiener.

Med tre runder tilbage er den sydtyske klub ti point foran RB Leipzig, og dermed er Bayern Münchens 27. tyske mesterskab en realitet.

Mesterskabet blev sikret efter to store skuffelser for Bayern-holdet, der i sidste uge blev sendt ud af Champions League i kvartfinalen mod Real Madrid.

Onsdag i denne uge løb Bayern så ind i endnu en skuffelse, da klubben tabte 2-3 hjemme til Dortmund og blev sendt ud af den tyske pokalturnering i semifinalen.

Alligevel udtrykker Carlo Ancelotti glæde over sin første sæson som cheftræner for den sejrsvante klub.

- Holdet har udført et virkelig godt stykke arbejde, og jeg vil gerne takke denne fantastiske klub.

- Jeg er heldig, at jeg er her med disse fremragende spillere og fansene, der har støttet os fantastisk i hele sæsonen. Vi fortjener titlen, vi spiller god fodbold, siger træneren.

Carlo Ancelotti er blandt de mest vindende trænere i international fodbold.

Den tidligere storspiller er blevet national mester med klubber i fire forskellige lande, AC Milan i Italien, Chelsea i England, Paris Saint-Germain i Frankrig og nu Bayern München i Tyskland.

Tre gange har Carlo Ancelotti desuden vundet Champions League som cheftræner, to gange med AC Milan og en gang med Real Madrid.

/ritzau/