Ancelotti er blevet fyret i Real Madrid

Carlo Ancelotti er færdig i Real Madrid ifølge den spanske avis Marca. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlo Ancelotti er blevet fyret i Real Madrid. Det har klubbens præsident, Florentino Perez, bekræftet på et pressemøde mandag aften.

I den seneste uge har det været rygter, og nu er det officielt, at den 55-årige italiener Carlo Ancelotti ikke fortsætter i Real Madrid efter sommerpausen.

På pressemødet sagde Florentino Perez, at »det ikke havde været nogen nem beslutning.«

Efterfølgende takkede den spanske præsident Ancelotti for sit arbejde i klubben.

Perez annoncerede også, at der i den kommende uge vil blive sat navn på klubbens nye cheftræner. Rafael Benitez har i både spanske og italienske medier været nævnt som Ancelottis afløser, men det tog Perez ikke stilling til på pressemødet.

Fyringen kommer efter en sæson, hvor det ikke lykkedes at vinde nogen af de tre største trofæer. FC Barcelona har sikret sig det spanske mesterskab for næsen af Real Madrid. Heller ikke i den hjemlige pokalturnering Copa del Rey er Real Madrid et af de to finalehold, som i stedet tæller FC Barcelona og Athletic Bilbao. Og i Champions League blev Real Madrid slået ud i semifinalen af Juventus.

Carlo Ancelotti har været træner for spanierne siden 2013. Han nåede at vinde Champions League i sidste sæson - 'La Decima', Real Madrids 10. Champions League-titel - med en 4-1-sejr over Atletico Madrid.

Også den spanske Copa del Rey blev vundet i 2013/2014-sæsonen sammen med verdensmesterskabet for klubhold i 2014 og den europæiske Super Cup i 2014. Men han forlader 'kongeklubben' uden en samlet sejr i den hjemlige liga.

Ancelotti udtalte for nylig, at han vil tage et sabbatår, hvis han ikke længere skulle stå i spidsen for Real Madrid. Årsagen er, at han skal opereres for en alvorlig skade i ryggen.

Tidligere har blandt andre Paris Saint-Germain, Chelsea, Milan og Juventus nydt godt af italienerens trænerkundskaber, og i sin aktive karriere spillede han 338 kampe for Parma, Roma og Milan.