Analyse: Pas på nemesis

Benfica er en glimrende lodtrækning for FCK, men pas nu på i Jerusalem på tirsdag.

Datoen i dag er værd at bide mærke i. 4. august. Flemming Østergaard beskriver selv den lune augustdag for tre år siden som en af de værste i sit liv. FCK-formanden stod paralyseret og med blanke øjne og stirrede op mod en eller anden plet på tribunen. Eller også kiggede han bare med en blanding af mistro, skuffelse og ærgrelse op på lystavlen med den lakoniske og afslørende tekst: FC København-ND Gorica 0-5.

Dengang havde man samme dag kunnet læse i kampprogrammet, hvordan ledelsen og spillerne glædede sig til næste kamp mod storklubben AC Monaco. Der stod endda informationer om bus- og flyrejser til den interessante udekamp, og sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm vurderede den kommende modstander i en kommentar.

I dag har man heldigvis lært lektien og farer frem med større ydmyghed. På FCKs hjemmeside kan man læse, at der bliver arrangeret tur til Lissabon, hvis det lykkes at slå Beitar Jerusalem. Med Gorica-kampen in mente er det en klog tilføjelse, for jeg vurderer udekampen i Jerusalem som ligeså vanskellig som to kampe mod Benfica.

Jeg er dog knap så skuffet over det formodede møde med Benfica. Bevares, portugiserne er da stærke, hvilket de demonstrerede i fjor med 3-1 i Lissabon og 0-0 i København. Men det seneste år er der sket ligeså meget i FCK, som der skete mellem Gorica-kampen i 2004 og Manchester United-kampen i fjor.

Mødet med Benfica sker inden turneringen i Portugal for alvor er gået i gang. Det må alt andet lige give FCK en kæmpe fordel. Desuden spillede FCK-spillerne med alt for stor respekt og for defensivt mod Benfica i fjor i Parken, som var FCKs første prøvelse i Champions League-gruppespillet. Endelig er FCK-holdet bedre i år end i fjor, hvilket vi gradvist får at se over de kommende uger.

Benfica er selvfølgelig sværere end Anderlecht og FC Zürich, men langt fra så skræmmende som Sevilla, Liverpool og Werder Bremen. FCK har fået en modstander, som i returopgøret kan fylde Parken på sit navn og omdømme, men som holdet samtidig har en reel mulighed for at slå over to opgør. I min bog er mulighederne for at se Champions League-fodbold i Danmark i efteråret steget. Men pas nu på i Jerusalem på tirsdag.