Amsterdam-gensyn blev en skuffelse for Boilesen

Både på og uden for banen oplevede Nicolai Boilesen modgang med FC København, som tabte mod hans eksklub.

Nicolai Boilesen var torsdag tilbage på sin gamle hjemmebane i Amsterdam. Han skulle blandt andre passe på Kasper Dolberg. Scanpix/Olaf Kraak Fold sammen
Læs mere

FC Københavns Nicolai Boilesen blev skiftet ind i pausen på sin gamle hjemmebane, da københavnerne torsdag aften tabte 0-2 til Ajax og røg ud af Europa League med et samlet 2-3-nederlag.

Fra tribunerne han blev mødt med pibekoncerter fra de fans, der tidligere bakkede ham op, og på banen var han med til at blive most af den velsmurte Ajax-maskine, han også selv har været en del af.

Selv spillede han en godkendt halvleg på en uvant position som central forsvarsspiller, men alt i alt var det en ærgerlig oplevelse.

- Jeg synes, det gik fint nok for mig, men jeg kan ikke rigtig bruge det til noget som helst, når vi står her og er røget ud.

- Man kan måske se tilbage på det om noget tid og kigge på ens præstation. Men lige nu er jeg mest af alt skuffet over, at vi ikke ramte dagen, siger Boilesen.

- Jeg føler, at vi gav dem alt for mange muligheder for at ligge og spille den rundt. Vi kom hele tiden to-tre skridt for sent. Det kom mest, fordi vi ikke holdt på bolden, når vi endelig havde den.

- Vi smed den væk alt for mange gange og for hurtigt. De fik lov til at spille den rundt, og vi kom til at løbe fra side til side. Når vi endelig havde den, var vi helt smadrede, og der var 60 meter op til mål, siger han.

I det sidste år af sin Ajax-tid spillede Nicolai Boilesen ikke, da klubben ikke ville benytte ham, fordi han ikke forlængede sin kontrakt.

Den negative modtagelse fra fansene kom da heller ikke bag på ham, men han har ikke lyst til at svare tilbage på piberiet.

- Jeg tror hellere, jeg vil holde min mening om det for mig selv. Det er, hvad det er. I fodbold er der noget langtidshukommelse, der går tabt, og så er det kun lige det sidste, man husker.

- I medierne hernede kunne jeg godt se, at jeg nok ikke ville få en hæderlig tiljubling af fansene. Men det er, som det er.

- Jeg har haft seks rigtig gode år her, hvoraf man kan sige, at det ene var lort. Men jeg ser tilbage på tiden - bortset fra det sidste år - med glæde, siger Nicolai Boilesen.

Inden kampen modtog han en pokal med sit navn og et Ajax-logo for sin tid i Amsterdam. Hans gamle holdkammerater var også flinke ved ham, selv om de vandt håneretten med sejren i kampen.

- Mine tidligere holdkammerater var overhovedet ikke hoverende efter kampen. Det var kun tilskuerne. Sådan er det. Vinderen har altid ret, siger Nicolai Boilesen.