Amerikansk skidronning gør comeback i weekenden

Den alpine World Cup får sin største stjerne tilbage, når Lindsey Vonn i weekenden gør comeback.

Kvindernes alpine World Cup har været uden sin største stjerne, amerikaneren Lindsey Vonn, siden november, hvor hun brækkede sin højre arm.

Siden har den 32-årige fartdronning været i fuld gang med genoptræning, og onsdag meddeler hun, at hun vender tilbage i weekenden, hvor der køres i østrigske Altenmarkt-Zauchensee.

- Ord kan ikke beskrive, hvor glad jeg er for igen at vende tilbage til pisterne i weekenden, lyder det fra Lindsey Vonn til Eurosport.

- Det har været tre hårde måneder med over 300 timers genoptræning, men at jeg igen kan køre stærkt og konkurrere gør, at det har været det hele værd.

Lindsey Vonn har kurs mod at blive en af de største alpine skiløbere i historien.

Hun har vundet den samlede World Cup hos kvinderne hele fire gange i karrieren, hvilket kun den østrigske legende Annemarie Moser-Pröll også har præsteret.

Derudover vandt hun OL-guld i styrtløb i 2010 og bronze i Super-G ved samme lejlighed.

Medaljesamlingen tæller også VM-guld i både styrtløb og Super-G fra 2009 samt fire andre VM-medaljer fra mesterskaber andre år.

Vonn ville givetvis have haft en endnu mere imponerende meritliste, hvis ikke det var, fordi hun havde fået flere sæsoner spoleret af skader.

Næsten hele 2014-sæsonen og det meste af 2013-sæsonen blev ødelagt af skader for Lindsey Vonn.

/ritzau/