Amerikansk bokser var verdens bedst betalte atlet i 2017

Floyd Mayweather tjente 285 millioner dollar, eller hvad der svarer til cirka 1,8 milliarder kroner, i 2017.

Floyd Mayweather er med sidste års indtjening den blot tre sportsudøver i verden, der har tjent over en milliard dollar i sin karriere. Steve Marcus/arkiv/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det betaler sig at være topbokser. I hvert fald hvis man hedder Floyd Mayweather.

Han var nemlig den sportsstjerne, der tjente flest penge i 2017 ifølge det amerikanske finansmagasin Forbes.

Mayweather boksede kun én gang i 2017. Det var mod irske Conor McGregor i en stort anlagt kamp i Las Vegas i slutningen af august.

Kampen indbragte den amerikanske bokser 275 millioner dollar. Ud over det tjente Mayweather ti millioner dollar, hvilket bringer hans samlede indtjening op på 285 millioner dollar, eller hvad der svarer til lidt over 1,8 milliarder kroner.

Det placerer 41-årige Mayweather på en klar førsteplads over de bedst betalte atleter i verden i 2017.

Nummer to på listen er fodboldspilleren Lionel Messi. Han tjente, hvad der svarer til lidt over 700 millioner kroner sidste år.

Messi efterfølges af sin evige rival på fodboldbanen Cristiano Ronaldo, der tjente lidt over 680 millioner kroner i 2017.

Floyd Mayweathers indtjening i 2017 gør ham til den kun tredje atlet nogensinde, der har tjent over en milliard dollar i sin karriere. De to andre er den pensionerede basketballstjerne Michael Jordan og golfspiller Tiger Woods.

Der er ingen kvinder på Forbes' liste over de 20 bedst betalte sportsudøvere i 2017. Tennisspilleren Serena Williams var på listen fra 2016, men er røget af efter at have været ude i lange perioder af 2017 på grund af sin graviditet.

/ritzau/