Alvor ... eller bare for show?

Mikkel Kessler, Patrick Nielsen, Dennis Ceylan og Rudy Markussen har hver sit syn på storkampen mellem bokselegenden Floyd Mayweather og MMA-mesteren Conor McGregor

Amerikanske Floyd Mayweather er 40 år og gik på boksepension for to år siden. Nu er han tilbage i ringen for at få afgjort én gang for alle, hvem der er klodens stærkeste. Foto: Al Bello Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årtusindets slagsmål blev sent onsdag aften en realitet.

MMA-sporten, hvor to fightere mødes i et bur til en kamp, hvor næsten alt er tilladt, sender 26. august sin superstjerne – irske Conor McGregor – i bokseringen mod nyere tids bedste bokser, amerikanske Floyd Mayweather. Sidstnævnte nåede at være pensionist i to år, inden boksehandskerne igen kaldte på ham.

Offentliggørelsen af kampen skabte straks tumult i boksekredse og på de sociale medier, hvor boksefans ikke kan blive enige om, hvorvidt kampen blot er et stunt, der skal lokke penge op af lommerne på kampsportstilhængere, eller en regulær fight mellem to af de hårdeste banditter på kloden.

BT har taget fat i fire danske topboksere. Og her hersker uenigheden også.

Verdensstjernen Mikkel Kessler, der for tiden forbereder sig på sit store comeback til boksesporten, mener, at kampen bestemt har sin berettigelse.

»Det er helt okay med mig, at kampen nu bliver til noget. Man kan spørge, om det er mest show eller boksekamp? Jeg vil sige »både og«. Lige meget hvordan man vender og drejer det, så vil en boksekamp altid være en »event«. Der er noget show i det, men der er samtidig også mange, der tager det meget seriøst. McGregor tager det seriøst. Han har bevist sit værd i MMA og vil nu gerne prøve sig af i boksning. Og der er så mange mennesker, der gerne vil se lige netop den kamp, at den alene af den grund har sin berettigelse,« siger Kessler.

Latterligt

Samme melding kommer fra den tidligere topbokser Rudy Markussen, der dog har svært ved at se den store sportslige mening med opgøret.

»Ja, ja, jeg synes, kampen er fin nok. Boksning er jo i forvejen et cirkus, og McGregor har også bokset tidligere, så det er ikke så galt. I USA betaler man også for underholdning, når det kommer til sport, så det er fair nok, at de laver en god skilling på det. Men om boksekampen rent sportsligt har værdi, det er en anden sag. Jeg tror ikke, det bliver en god boksekamp,« forudser Rudy Markussen.

Den danske europamester Dennis Ceylan, der om en måned bokser mod briten Kid Galahad på Wembley, har i modsætning til sine to kolleger ikke ja-hatten på i forhold til kæmpekampen, der ifølge amerikanske medier indbringer de to slagsbrødre 100 millioner dollar – 660 millioner kroner – hver.

»Jeg synes, at det er latterligt. Mayweather har mødt de bedste i verden, og så gør han det her. Selvfølgelig er McGregor stærk og hurtig, men det bør ikke være et problem for Floyd Mayweather at slå McGregor. Slet ikke,« slår Dennis Ceylan fast og fortsætter.

»De er to kæmpe stjerner, men det er bare lidt unfair for alle de boksere, som har kæmpet i 15-20 år for at nå toppen. Så bare fordi McGregor er en stjerne i sin sportsgren, får han lov til at møde en mand, der er den bedste bokser på tværs af alle vægtklasser. Men pengene taler, sådan er det jo.«

Endelig er der den danske Team Sauerland-profil Patrick Nielsen. Han kan godt se pointen i kampen, som han dog primært betragter som god lir: »I mine øjne er det mere et show end boksning. Jeg forstår godt, at de gør det. Og der er en kæmpe pengesum, og det er en kamp, som ingen glemmer lige foreløbig,« lyder det fra Patrick Nielsen.

En ordentlig røvfuld

Én ting kan de fire topboksere dog blive enige om. McGregor får på munden. Mikkel Kessler tror, at ireren nok vil vinde ‘trash talk’en’ inden kampen, men så er det også slut.

»Jeg er sikker på, at han (McGregor, red.) får en ordentlig røvfuld af Mayweather. Jeg vil give Conor, at han faktisk har et meget godt overblik – han er ikke helt tosset. Men altså, han må ikke sparke, han må ikke tage kvælertag og alt det der. Han får det svært. Og hvis Mayweather bare har holdt sig lidt i form, så har McGregor ikke en chance,« lyder det fra den tidligere verdensmester, der endda godt kan forestille sig, at Floyd Mayweather tager den lidt med ro.

»Jeg tror ikke, han vil slå ham ud i første omgang. Han kunne godt finde på at holde lidt igen – for der er nok pres fra mange medier, rettighedsindehavere og forretningsfolk. De vil nok gerne have lidt mere end en enkelt runde for pengene. Men McGregor vil blive udbokset.«

Mere eller mindre umuligt

Patrick Nielsen mener, at en MMA-kæmper har forsvindende små chancer mod en bokser i en boksering.

»Det svarer til at bede en håndboldspiller og en fodboldspiller om at spille fodbold, og så har håndboldspilleren ikke en chance. McGregor er god til UFC (Ultimate Fighting Championship, red.), og han er godt til at bryde og sparke, men det er altid boksningen, der mangler i UFC. McGregor kan godt bokse, men slet ikke på det plan, som Mayweather kan,« siger Patrick Nielsen

Dennis Ceylan er enig med sine kolleger. McGregor får en lektion af Mayweather.

»Jeg kan ikke se, hvordan McGregor skal vinde den. Jeg bliver chokeret, hvis Floyd Mayweather taber.«

Opgøret finder sted i boksebyen over dem alle, Las Vegas, om lidt mere end to måneder.