Alves ser åbningskampen som VMs vigtigste

Det bliver med tænding helt ud i fingerspidserne, at de brasilianske VM-værter torsdag aften indtager grønsværen til åbningskampen mod Kroatien.

Brasserne vil nemlig sende et umisforståeligt signal til samtlige VM-hold om, at hjemmebane-nerver og forventningspres overhovedet ikke er et tema hos Neymar & co.

- Jeg har altid sagt, at hvis du ikke føler uroen, så er det ikke det værd at være en professionel atlet, siger værternes Barca-back Daniel Alves og fortsætter:

- Åbningskampen er så vigtig. De tre point tæller, men det samme gør idéen om at sende et vigtigt signal til vores konkurrenter. Derfor er åbningskampen den vigtigste kamp ved VM.

De brasilianske spillere kan dog ikke løbe fra det tonstunge pres, der hviler på dem inden aftenens kamp. En rundspørge foretaget af avisen Folha de São Paulo viser, at 68 procent af brasilianerne tror på VM-guld til værterne.

Over alt i sambalandet tales der om chancen for endelig at begrave »Maracanazo« - det stadigt sviende VM-finalenederlag til Uruguay i Rio de Janeiro i 1950.

- Jeg vil foretrække Brasilien mod Uruguay i finalen, så vi kan få hævnet kampen fra 1950, lyder det eksempelvis fra brassernes ultimative VM-helt, Pelé, ifølge det franske nyhedsbureau AP.

Den kroatiske lejr er forberedt på at løbe ind i et stormvejr, når brasilianerne slippes løs på Arena de Sao Paolo.

- Vi bliver nødt til at ånde som en enhed ude på banen, for ingen af os kan køre enmands-show mod et hold af den kaliber, siger kroaternes nøglespiller Luka Modric til Reuters og fortsætter:

- Det bliver et slagsmål af titaniske dimensioner på midtbanen, og vi er dødsdømte, hvis vi bare lader dem have bolden.

Ud over Brasilien og Kroatien indeholder Gruppe A også Mexico og Cameroun.