Alonso tror på markant McLaren-forbedring i 2016

McLaren bliver omkring to sekunder hurtigere per omgang i 2016, siger Fernando Alonso.

Woking: Den ene frustration afløste den anden for McLarens Formel 1-kørere, Fernando Alonso og Jenson Button, i 2015, men 2016 bliver noget ganske andet.

Det tror førstnævnte fuldt og fast på.

For et par måneder siden meldte Alonso optimistisk ud, at McLaren-bilen anno 2016 vil blive omkring to sekunder hurtigere per omgang i forhold til den problemfyldte 2015-racer. Og den optimisme holder han fast i.

- Det mener jeg stadig. Jeg tror, det relativt set bliver mere end det, siger den spanske stjernekører til autosport.com.

- Der er løsninger på plads, som er logiske og gode, og motivationen er høj, for vi ved, at det vil være et helt andet billede, siger Fernando Alonso forud for 2016-sæsonen.

Han er klar over, at alle Formel 1-teams vil forbedre sig med et halvt til et helt sekund på omgangstiderne til den nye sæson. Men McLaren vil forbedre sig endnu mere og dermed rykke tættere på konkurrenterne.

- Vi kender bilens styrker lidt bedre nu, og vi skal bevæge os lidt mere i den retning. Vi ved, at motorenheden er vores primære begrænsning, så der vil ikke være nogle radikale ændringer på bilen i form af design eller filosofi, siger Alonso.

Kevin Magnussen var i sidste sæson reservekører for McLaren, men danskeren har ikke fået forlænget aftalen med teamet, og han er fortsat på jagt efter en kontrakt hos et andet team - givetvis uden for Formel 1 i første omgang.

/ritzau/