Alonso lettet efter stort crash i Østrig

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fernando Alonso og Kimi Raikönen kørte voldsomt sammen allerede på første omgang af Østrigs Grand Prix søndag eftermiddag.

Det kunne være endt meget værre, end det gjorde, og heldigvis slap både Fernando Alonso og Kimi Raikkönen uskadt fra deres kollision med hinandens racere og barrieren på Red Bull Ring.

De to tidligere verdensmestre ramte hinanden, da de langt tilbage i feltet kæmpede for at komme frem, og det gik galt lige efter udgangen af banens sving to. Den finske Ferrari-kører mistede af ukendte årsager herredømmet over sin racer og slog pludselig ud til venstre, hvor Fernando Alonso ellers havde set sit snit til at søge indenom.

De to ramlede sammen, og Fernando Alonsos McLaren blev klemt mellem den røde Ferrari og barrieren, og sammen kurerede de ned ad græsset, mens Fernando Alonsos racer løftede sig op, så den til sidst stod oven på Kimi Raikkönens bil - faretruende tæt på finnens hoved. Bilerne blev totalskadet, men de to kørere slap uden skrammer.

En udgang på episoden, som Fernando Alonso priser sig lykkelig for.

»Heldigvis har vi det begge to fint. Det var en underlig ulykke, fordi han (Raikkönen, red.) tabte bilen i femte gear, så han må have haft meget lidt greb,« fortalte Fernando Alonso efter løbet i en pressemeddelelse.

Grandprixet, der blev vundet af Mercedes-køreren Nico Rosberg, udviklede sig meget skidt for McLaren, hvor begge biler udgik. Således måtte teamet kalde Jenson Button ind i garagen, da en censor i bilen advarede om en eller anden form for fejl.

Selvom det var en endnu en dårlig weekend for McLaren, forsøgte Jenson Button at bevare det gode humør - også i forhold til folk hjemme på fabrikken i England, hvorfra blandt andre danske Kevin Magnussen har fulgt weekenden løb i Østrig.

»Det er i perioder som denne, at du er nødt til at forblive positiv. Alle tilbage på fabrikken lytter til vores interviews, og både Fernando og jeg vil sikre, at alle fortsat er motiverede,« sagde han.