Alonso bedst i vådt drama

Alonso sørgede for ny spænding i kampen om verdensmesterskabet, da han vandt et højdramatisk og vådt løb på Nürburgring. Rædselsweekenden fortsatte for teamkollega Lewis Hamilton.

Fernando Alonso elsker at køre i regn. Og måske derfor vandt han Formel 1-løbet på Nürburgring, hvor regnen silede ned og kørerne på skifte skred af banen. Holdkammeraten Lewis Hamilton sluttede uden for pointene som nummer 9 og fører nu alene med to point i VM-stillingen ned til Alonso. Foto: Kai Pfaffenbach. Fold sammen
Læs mere

Formel 1-løbene på tyske Nürburgring er af og til blevet beskyldt for at være blandt kalenderens mere triste af slagsen.

Var der imidlertid nogen, som på den konto valgte at vende ryggen til sæsonens 10. Grand Prix i går, så begik man nogen nær en kapitalbrøler. Silende regn gjorde nemlig løbet til et veritabelt drama. Og da boet skulle gøres op efter de 60 omgange, var resultatet, at kampen om VM-titlen igen er pivåben.

Bedst i det skræmmende vejr var nemlig den dobbelte mester Fernando Alonso i sin McLaren, men først fem omgange før det ternede flag, slap spanieren forbi Ferraris Felipe Massa. Tredjepladsen gik overraskende til Mark Webber og Red Bull.

Da finnen Kimi Räikkönen samtidig måtte udgå halvvejs, efter han ellers var startet i pole position, og McLarens VM-duks Lewis Hamilton endte uden for pointene, så er status, at Hamilton nu blot er to point foran Alonso, før det går løs om 14 dage i Ungarn. I hans kølvand er de to Ferrari-kørere Massa og Räikkönen hægtet en smule af.

Det glædede selvfølgelig sejrsherren, som har en forkærlighed for de regnvåde baner.

»Jeg kan virkelig godt lide regnvejrsløb, ingen tvivl om det. Jeg er lykkelig, når det regner og har det sjovt,« sagde Alonso, men understregede, at Ferrari slet ikke kan afskrives i den samlede stilling endnu.

»Selvfølgelig var det her et vigtigt løb, men sæsonen er stadig langt. Man ved aldrig, hvad der sker om 14 dage. Alt kan ske i Ungarn. Der er ingen tvivl om, at det nok skal blive tæt mellem os fire kørere til sidst,« fortsatte den glade vinder.

Smilene var til gengæld til at overskue hos den unge komet Lewis Hamilton. Først var selve hans deltagelse i løbet i fare på grund af den voldsomme afkørsel lørdag, og igen gik det galt for Hamilton kort efter start. Briten var blandt de mange, der under et skybrud kort efter start ikke kunne holde sin racer på banen. Faktisk var uvejret så grelt og afkørslerne så mange, at arrangørerne måtte afbryde grandprixet efter fire omgange. Efter en halv time kunne løbet dog blæses igang igen. Og så tog Massa fat, indtil han altså efter en sej nervekamp måtte overlade føringen og siden sejren til Alonso.