Alle undtagen Nøddesbo giver Jacobsen tilsagn om VM 2019

Med undtagelse af Jesper Nøddesbo stiller alle landsholdsspillere sig til rådighed frem mod VM i 2019.

Jesper Nøddesbo føler ikke, at han kan binde sig til landsholdet to år frem i tiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Samson

Barcelonas rutinerede stregspiller Jesper Nøddesbo kan have spillet sin sidste håndboldlandskamp for Danmark.

36-årige Nøddesbo har som den eneste landsholdsspiller meddelt den nye landstræner, Nikolaj Jacobsen, at han ikke kan binde sig to år frem i tiden med henblik på VM i Danmark og Tyskland, som Jacobsen ønsker af spillerne.

»To år er lang tid. Der kan ske rigtig mange ting. Hvis jeg binder mig for to år, så bliver der satset på mig.«

»Men hvis jeg så pludselig finder ud af, at det ikke kan hænge sammen, og kroppen ikke kan klare det, så synes jeg, at det er lang tid«, siger Nøddesbo til TV2 Sport.

Nøddesbo stiller sig fortsat til rådighed, men Jacobsen har nu planer om at teste andre spillere på positionen. Nøddesbo er afklaret med, at det kan være hans endelige på landsholdet.

»Det kan jo være den yderste konsekvens af det. Det er jo selvfølgelig trist. Men jeg har trods alt været med siden 2001«, siger han.

Nikolaj Jacobsen gjorde det ved sin tiltrædelse i sidste uge klart, at han kun ønsker at satse på spillere, der vil stille sig til rådighed frem mod VM på hjemmebane.

Derfor er han også glad for, at han kun mangler tilsagn fra Nøddesbo.

»Det er jeg rigtig glad for. Der er stor opbakning til, at folk gerne vil fortsætte, og det betyder rigtig meget for mig og for landsholdet«, siger Jacobsen til TV2 Sport.

Jacobsen tiltrådte som landstræner 6. marts, da Gudmundur Gudmundsson fratrådte stillingen inden kontraktudløbet til sommer.