Alle danske hold lever i Europa

Frank Kristensen sørgede med to mål mod det finske tophold Haka for et godt udgangspunkt for FC Midtjylland. Også OB og AaB ligner deltagere i næste runde af UEFA Cuppen.

Tæt kamp om bolden i Minsk mellem Dinamos Evgeny Pankov (tv.) og OBs Peter Nymann. Fynboerne kunne være mest tilfredse med slutresultatet 1-1 efter Ulrik Laursens mål i overtiden. Foto: Vladimir Nikolsky Fold sammen
Læs mere

Lodtrækningen i europæisk fodbold havde maget det således, at samtlige fire danske hold åbnede på udebane. FC København førte tirsdag aften an i den danske vandring mod succes med et smalt 2-1-nederlag mod Benfica i Champions League. De tre øvrige danske hold fulgte op med fornuftige resultater i aftes i UEFA Cuppen. Vigtigst af alt er, at samtlige danske hold formåede at score, og ingen af dem er bagud med mere end et enkelt mål inden returopgørene på hjemmebane.

FC Midtjyllands Frank Kristensen var i målhumør, da han med to scoringer i første halvleg mod det finske tophold Haka gav midtjyderne et perfekt udgangspunkt inden returopgøret om 13 dage. Også selvom finnerne fik reduceret til slutresultatet 1-2.

»Vi pressede dem tilbage i 80 procent af kampen, men desværre slap vi dem lidt unødvendigt ind i et kvarters tid i anden halvleg, hvor de reducerede. Men vi kan ikke forlange mere end en 2-1-sejr i en svær udekamp, så jeg forventer ingen problemer med at gå videre. Hvordan det så går videre i turneringen, må vi se. Jeg møder da gerne Bayern München, så mine spillere kan få en kæmpe oplevelse, men så forventer jeg heller ikke at gå videre i turneringen,« siger cheftræner Erik Rasmussen til Berlingske Tidende.

AaB mødte de finske pokalmestre fra Helsinki og nøjedes med et nederlag på 2-1, hvilket almindeligvis anses som et rimeligt resultat på udebane, som er til at hente i returopgøret.

»Vi spillede ikke så godt, som vi kan, så bedømt på spil og chancer er 1-2 vel et fornuftigt resultat. Vi fik scoret et vigtigt mål på udebane, og jeg er derfor fuld af fortrøstning i forhold til, at vi nok skal klare ærterne på hjemmebane, hvor Rade Prica er med igen efter karantæne. Jeg tror fortsat, at vi skal i UEFA Cup-finalen i år ha-ha-ha,« lød det fra AaBs sportsdirektør Lynge Jacobsen fra den finske hovedstad.

OB var på den sværeste opgave af de tre danske UEFA Cup-deltagere mod Dinamo Minsk fra Hviderusland. Og på et mål langt inde i overtiden sørgede Ulrik Laursen for 1-1, så alle danske hold scorede på udebane. Med det uafgjorte resultat bør fynboerne kunne trække en samlet sejr hjem i returopgøret i Odense.

»Set ud fra kampens forløb kan vi vel ikke tillade os at være utilfredse. Men når jeg står her bagefter og er faldet lidt ned på jorden, er det da ærgerligt, at vi ikke vandt, for vi havde klart det bedste spil og de bedste chancer,« siger cheftræner Lars Olsen fra Minsk.

Den tidligere FCK-forsvarer Dan Thomassen havde ikke nogen heldig fod i sin norske klub Vålerengas kamp i UEFA Cuppen. Danskeren lavede straffe og blev vist ud i sidste minut af første halvleg, hvorefter klubben fra Litauen gik til pausen med 1-0. Trods 10 mand i hele anden halvleg reddede Freddy Dos Santos uafgjort for Vålerenga.

Om 13 dage skal OB, AaB og FC Midtjylland hjemme tage de afgørende skridt til næste runde i UEFA Cuppen. Mens FC København aftenen før møder Benfica i Parken.