Alba så rødt i El Derbi Barceloni

fbl-esp-liga-espanyol-barcelon
Hverken spillerne på banen eller tilskuere forstod, hvorfor Jordi Alba modtog to gule kort i streg.
Læs mere
Fold sammen

Neymar og Messi var arkitekterne bag FC Barcelonas 2-0 sejr over ærkerivalerne fra Espanyol.

I skyggen af udsigten til Champions League-semifinaleopgøret mellem FC Barcelona og tidligere Barcelona-succestræner og spiller Pep Guardiolas Bayern München, skulle Barcelona fortsat kæmpe for at holden sig på toppen af La Primera.

Her var Barcelona på besøg hos Espanyol i det hadske opgør 'El Derbi Barceloni' - kampen om Barcelona.

De to klubbers stadions ligger kun otte kilometer fra hinanden, og det er Spaniens mest spillede derby. Espanyol har ikke slået 'storebroren' siden sæsonen 2008/2009, hvor de hvide- og blåstribede slog 'blaugrana' med 2-1 på Camp Nou.

Derfor var Espanyol på hjemmebane ikke levnet mange chancer mod formstærke Messi, Neymar og Suarez. Efter en halv time stod der også 2-0, hvor det giftige sydamerikanske trekløver alle var involveret.

I det 17. minut scorede Neymar et ægte 'Barcelona-mål.' Lionel Messi lagde en lang bold frem til Alba på venstrekanten, der flot firsttimede bolden videre ind i feltet til Suarez, som frækt lagde bolden til rette for Neymar med hælen.

Neymar sagde 'gracias' og prikkede sit 39. sæsonmål i nettet, og det gør brasilianeren til den tredje mest scorende spiller i Europas fem største ligaer, kun overgået af Messi og Ronaldo.

Lionel Messi jagter Cristiano Ronaldo på 'El pichichi' - Spaniens topscorerliste - og med den senere 2-0-scoring er Messi nu kun tre mål efter Ronaldos 39.

Med vanlig høj Barcelona-boldbesiddelse havde Espanyol ikke en chance. Heller ikke efter Barcelonas venstreback Jordi Alba fik marchordre. Den iltre spanier formåede rage to gule kort til sig på få sekunder. Det første for en mindre hård takling og nummer to for brok. Adios Alba.

Det var El Derbi Barcelonís 49. røde kort i 161 kampe.

Opgøret endte 2-0, og dermed er FC Barcelona igen foran med fem point over Real Madrid, der søndag besøger Krohn-Dehlis Celta Vigo.