Ajax-træner inden finale: Dolbergs udvikling er utrolig

Peter Bosz ser et enormt potentiale i Kasper Dolberg, der ventes i startopstillingen i Europa League-finalen.

Kasper Dolberg har taget fansene med storm efter en succesfuld første sæson for Ajax. Her ses han inden afrejsen til Europa League-finalen i Stockholm. Scanpix/Remko De Waal Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lidt af et eventyr, som den danske fodboldspiller Kasper Dolberg befinder sig i.

Han debuterede for blot ti måneder siden på seniorplan med et mål for Ajax i Champions League-kvalifikationen, og siden har den nu 19-årige angriber høvlet bolde i kassen på samlebånd.

Onsdag aften kan Dolbergs karriere så kulminere, hvis han som ventet finder vej til Ajax' startopstilling i Europa League-finalen mod Manchester United på Friends Arena i Stockholm.

»Op til den nye sæson var han U19-spiller, men jeg så denne unge knægt med et stort talent, og nu kan han - hvis jeg sætter ham på holdet - allerede spille en Europa Cup-finale,« siger Ajax-træner Peter Bosz på tirsdagens pressemøde.

Og mon ikke Dolberg finder vej til startelleveren. Med seks vitale scoringer i Europa League har den tidligere Silkeborg-spiller en stor aktie i holdets finaledeltagelse.

Dolberg scorede blandt andet i begge semifinaler mod Lyon, og han er netop blevet kåret som årets talent i Æresdivisionen, hvor han blev Ajax-topscorer med 16 mål i den netop afsluttede sæson.

»Hans udvikling har været utrolig. Han er 19 år, og talentet og potentialet er meget stort,« lyder roserne fra træneren.

Dolberg er blevet sammenlignet med flere andre Ajax-stjerner, blandt andre svenske Zlatan Ibrahimovic, der nu tørner ud for Manchester United, men er skadet og misser finalen.

Men den slags sammenligninger giver Ajax-træneren ikke meget for.

»Jeg håber ikke, han bliver en ny Zlatan. Han har sin egen identitet og stil. Jeg hader sammenligninger mellem spillere« siger Peter Bosz.

Han stiller i det hele taget med et utroligt ungt Ajax-hold over for det langt mere rutinerede Manchester United-mandskab.

»Det gør kun mit job mere interessant. Holdet er ungt, men vi har forberedt os til finalen lige siden semifinalen mod Lyon.«

»Kan vi spille vores eget spil, så har vi også chancen for at vinde,« vurderer Ajax-træneren.

Onsdagens finale har kickoff klokken 20.45. Ud over trofæet er vinderen også klar til gruppespillet i næste sæsons Champions League.