Ajax får friweekend før Champions League-kamp mod Tottenham

Fodboldforbund aflyser hel runde for at give Ajax optimale betingelser før semifinalekamp mod Tottenham.

Ajax-spillere jubler efter denne uges sejr på udebane mod Juventus. For at give Ajax de bedste betingelser i semifinalen mod Tottenham har fodboldforbundet i Holland udsat en hel spillerunde. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Ajax Amsterdam møder op med helt udhvilede ben til den første semifinalekamp i Champions League mod Tottenham.

Torsdag besluttede det hollandske fodboldforbund at udsætte samtlige kampe i Æresdivisionen i weekenden før det første opgør den 30. april.

Ajax skulle have mødt nedrykningstruede De Graafschap den 28. april i sæsonens næstsidste runde, men den kamp er som de øvrige i runden udsat til senere.

Det indebærer, at den ordinære sæson i Holland bliver forlænget til 15. maj.

»Det virkelige dejlige er årsagen til, hvorfor det er nødvendigt - Ajax' semifinaleplads. Det er til fordel for ikke kun Ajax, men al fodbold i Holland«, siger Eric Dudde, der er teknisk direktør for det nationale fodboldforbund.

På sin vej til semifinalen har Ajax med Lasse Schöne som fast mand i startopstillingen og med blandt andre Kasper Dolberg på bænken imponeret ved at slå både Real Madrid og Juventus ud.

Tottenham og Christian Eriksen derimod slipper ikke for at trække i støvlerne i weekenden før Ajax-kampen. Den 27. april møder Tottenham på hjemmebane West Ham.

Ajax topper Æresdivisionen på en bedre målforskel end PSV Eindhoven. Begge klubber har 74 point efter 30 kampe.

Den 20. april møder Ajax FC Groningen på udebane, og tre dage senere er Vitesse modstanderen hjemme i Amsterdam.

/ritzau/Reuters