Agger vil have stort pres tilbage i Brøndby

foedselsdage
Læs mere
Fold sammen

For at Brøndby igen skal være en ægte topklub, skal det skyhøje pres fra omverdenen tilbage på dagsordenen. Det mener Daniel Agger, der har haft netop pres med sig fra Liverpool.

Daniel Agger har haft tid til at tænke. Tid til at tænke over, hvad det var, han sagde ja til, da han i august måned sagde farvel til en næsten ni år lang tilværelse i Liverpool, Premier League og en af Europas mest traditionsrige klubber til fordel for et nyt liv i barndomsklubben Brøndby.

Den seneste måned har landsholdsanføreren for første gang, siden han først rejste på tværs af Nordsøen, haft en juleferie at samle tankerne i. Og selv om han har savnet det tætte og traditionsrige juleprogram i Premier League, har pausen været velkommen. For Superligaens største profil har haft meget at fordøje oven på et efterår, der bød på et usædvaneligt klubskifte, en ny rolle og en plads i centrum af et mediefokus, der ikke er set i dansk fodbold i mange år.

»Der var så mange ting, der kørte omkring mig. Det var jo ét stort cirkus. Så den her pause, hvor jeg har kunnet komme væk fra det hele og ikke har behøvet stå til regnskab for nogen, har da fået mig til at tænke,« fortæller Daniel Agger til BT.

En af de ting, Agger har haft tid til at tænke over, er det pres, han selv og Brøndby er sat under efter hans hjemkomst. Brøndby-træner Thomas Frank har i et tidligere interview med BT fortalt, at Aggers ankomst har været en sur-sød oplevelse.

På den ene side har Brøndby fået en klassespiller og landsholdsanfører med specielle lederevner. Men modsat har netop denne klassespillers tilbagekomst medført et øget tryk fra omgivelserne og ikke mindst et enormt forventningspres, som til tider kan være svært at håndtere.

Thomas Frank har – med en kort toptrænerkarriere bag sig - ikke været vant til sådan et pres. Men det har Daniel Agger gennem en lang karriere i en af verdens største ligaer. Han hilser derfor presset velkommen og inviterer det ligefrem indenfor. For netop pres har der efter hans mening været for lidt af i Brøndby i efterhånden lidt for lang tid.

»Jeg har været vant til pres. Det er 10 gange større i Premier League. Det er en del af gamet, og kan du ikke klare det, bukker du under lynhurtigt. Presset har måske været for lavt de seneste mange år. For i en klub som Brøndby skal der være stort pres på. Der skal være pres på hver gang, og du skal vinde hver gang, du spiller. Det er sådan, Brøndby er. Det er sådan, jeg husker Brøndby, og det er dét, vi skal tilbage til,« fastslår Agger.

»Om det så er mig, der gør det, tror jeg ikke. Jeg tror, det er naturligt for Brøndby som fodboldklub. Klubbens motto er ’ingen over klubben<saxo:ch value="226 128 153"/>. Det er klubben, der er størst, og jeg er heller ikke i tvivl om, at det er her, presset ligger,« fortsætter han.

I efteråret gik historierne om Daniel Aggers indflydelse i Brøndby-truppen. Snakken gik på vide beføjelser, der for andre trænere end Thomas Frank kunne opfattes som udfordrende.

Agger selv slår disse historier hen som nonsens. Han bidrager til truppen og holdet, men går hverken til grænsen eller over. Faktisk er den rolle, han har påtaget sig i Brøndby, ikke så anderledes fra den, han kom fra i Liverpool. Han går stadig forrest i forhold til truppens unge spillere, men taktikken holder han sig fra.

»Som fodboldspiller har jeg næsten altid været den samme. På det punkt med at tage ansvar og gøre de ting, der skal gøres for holdet, der har jeg næsten også altid været den samme. Men selvfølgelig bliver du ældre og får et andet overskud til at gøre nogle andre ting og til at tænke over nogle andre ting. Og det er måske det, jeg kan bidrage med,« slutter han.

Om fem uger begynder Superligaen. Her skal Daniel Agger også bidrage til point og sejre på banen. Og presset, han efterspørger, skal nok være der. Inden bolden igen ruller, er Brøndby fire point fra den forsigtige målsætning om en plads i top tre.