Agger er tilbage på topniveau

Liverpool-manager Brendan Rodgers roser Aggers vej tilbage fra bænken til startopstillingen hos mesterskabskandidaterne

Daniel Agger høster igen ros i Liverpool. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mange måneder siden, der blev sået tvivl om Daniel Aggers fremtid i Liverpool.

Når han ikke var skadet, blev han oftest vraget til startopstillingen, hvor Mamadou Sahko, Kolo Touré og Martin Skrtel har stået foran ham i kampen om pladserne i midterforsvaret.

Men tingene ser ud til at være ændret igen for Agger. Han har grebet chancen i skadesfraværet af franske Sahko og efter Kolo Tourés mareridtskamp mod Fulham i februar, hvor han blandt andet scorede et vildt selvmål.

De seneste fire kampe har Daniel Agger spillet ved siden af Martin Skrtel, og han har gjort det fortræffeligt. Ingen defensiv slinger, som der ellers har været tidligere på sæsonen, og i weekendens sikre 3-0-sejr over Manchester United på Old Trafford var Agger blandt frontkæmperne.

Ved et arrangement med Premier League-sponsoren Barclays som vært fik BT via en lokal journalist mulighed for at spørge Liverpool-boss Brendan Rodgers om Daniel Aggers position. Rodgers var ikke sen til at rose sin vice-anfører for at tackle modgangen i denne sæson på bedste vis.

- Det har ikke været en let sæson for Daniel. Han har haft nogle irriterende skader, som hele tiden har sat ham tilbage. Der har været kampe, hvor andre har været foretrukket, og jeg synes, at Daniel har opført sig utrolig professionelt. Der er ingen fodboldspillere, som kan lide at være på bænken, men sådan er det nogle gange, og Daniel har set det som ekstra motivation.

- Jeg synes, at han er tilbage på det niveau, vi kender ham for, og det skyldes hans indstilling til tingene, siger Brendan Rodgers.Efter storsejren over Manchester United fik Daniel Agger også stor ros af Liverpool-legenden Alan Hansen, som ellers tidligere har tvivlet på Agger i denne sæson.

- Agger og Skrtel spillede endnu engang godt sammen, og hele holdet nyder godt af de rutinerede kræfter med Gerrard, Agger og Skrtel som aksen. Jeg har svært ved at se, at Sahko kommer let foran Agger igen, selv om han er klar efter skaden, vurderede Alan Hansen.

Liverpool er aktuelt på andenpladsen, og de møder Cardiff, Sunderland og Tottenham i de kommende tre kampe, mens mesterskabsrivalerne har langt sværere kampe den kommende tid.

- Vi kan håndtere presset i topstriden, det er jeg overbevist om. Vi har en rigtig god trup og stærke spillere, men vi skal også minde hinanden om, at vi endnu ikke har vundet noget. Vi er nødt til at holde fokus på de kommende kampe, sagde Agger i sidste uge.