AGFs sportschef vil gøre det svært for Wieghorst

AGF's sportschef Jens Andersson har ambitioner om at give cheftræner Morten Wieghorst så svære forhold som muligt, når holdet skal udtages til forårssæsonen.

Svenske Jens Andersson tog for to måneder siden jobbet som sportschef i AGF, og han har allerede hentet sin første spiller til klubben, nemlig angriberen Morten Norstrand. Og han vil ikke udelukke, at der kommer flere til i løbet af de kommende måneder i forsøget på at sikre oprykning til Superligaen.

»Vi har en plan for transfervinduet. Vi ved, at vi ikke har de store penge at gøre godt med, og vi ved, at to spillere er stoppet (Martin Jørgensen og Orri S. Omarsson, red.). Men samtidig er der en ubekendt del i forhold til transfervinduet, og det er jo, om vi får bud på spillere på den ene eller anden måde - om vi skal sælge eller udleje spillere,« siger Jens Andersson til AGF's hjemmeside.

Han forklarer, at bliver der solgt spillere, så åbner det naturligt nok op for, at klubben kan hente spillere til.

Jens Andersson gør det samtidig klart, at han ikke kun har fokus på januars transfervindue, men også tænker langsigtet. Og målet er klart: cheftræner Morten Wieghorst skal ikke have det nemt, når holdet skal sættes.

»Vi vil gerne have flere alternativer på hver position. Min ambition er at give Wieghorst så meget hovedbrud som muligt, når han skal udtage holdet. Han skal have flere muligheder at vælge imellem, og det skal både være i forhold til spillere, der konkurrerer om samme position, og spillere, der kan dække flere positioner,« siger sportschefen, der også glæder sig over klubbens talentarbejde, som han vurderer til at have et stort potentiale.

Det er dog ikke alt i klubben, som imponerer den 42-årige svensker. Klubbens anlæg på Fredensvang er nemlig skuffende.

»Med Fredensvang har vi et problem. Vi har brug bedre faciliteter - både hvad angår baner og bygninger. Det er vi bevidste om, og der arbejdes på en langtidsholdbar løsning. Men på den korte bane er vi nødt til at forbedre forholdene på bedst mulig vis.«

»Det undrer mig lidt, at en så stor by som Aarhus og en klub af AGF's størrelse ikke har bedre træningsfaciliteter. For mig er et træningsanlæg hjertet i en fodboldklub - det er her, at spillerne skal udvikles individuelt og som hold. Derfor er det også her, at man først og fremmest bør lægge sine ressourcer,« siger Jens Andersson.

AGF indtager en tredjeplads i første division med seks point til oprykningspladserne. Sæsonen starter igen i marts.