AGF siger farvel til direktør og sportschef

Sportschef Brian Steen Nielsen er fortid i AGF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AGF taget konsekvensen af den tredje nedrykning på få år og fyret sportschef Brian Steen Nielsen, mens direktør Jan Christensen selv skulle have sagt op.

Det bekræfter klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Brian Steen Nielsen nåede at være klubbens sportschef i ni år. Han sluttede sin aktive karriere i 2004 og tiltrådte som sportschef i AGF året efter. Jan Christensen har været administrerende direktør siden 2009.

- Det er beklageligt, at vores veje skal skilles. Jan Christensen og Brian Steen Nielsen har begge arbejdet hårdt og forbilledligt for både virksomhed og fodboldklub. Samtidig må vi erkende, at klubben er i en historisk vanskelig tid, derfor skal der også nye øjne og kræfter til. Vi har en klub og et opland, som bør have forudsætningerne til en placering i toppen af dansk fodbold, siger Lars Fournais, bestyrelsesformand i Aarhus Elite A/S.

Ifølge bestyrelsesformanden er ledelsesændringerne en del af en større plan for at få den traditionsrige klub hurtigst muligt tilbage i Superligaen, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

- Nedrykningen af AGF til 1. division kræver handling og vil medføre store ændringer i virksomheden, ikke kun på ledelsesplan. Vi har i bestyrelsen i længere tid arbejdet med det scenarie, at endnu en nedrykning desværre var en mulighed. Vi præsenterer inden længe planen for AGF’s turnaround, der for det første skal få os tilbage i Superligaen efter næste sæson, og for det andet skal skabe grundlaget for, at vi kan bevæge os tilbage mod toppen af dansk fodbold, hvor vi bør høre hjemme. 

Mens Brian Steen Nielsen fratræder øjeblikkeligt, vil Jan Christensen, som selv har valgt at sige sit job op, fortsætte som adm. direktør, indtil den nye ledelse tiltræder. Han vil i en periode også fungere som rådgiver for den nye ledelse.

Fyringen af sportschefen sker efter tre nedrykninger fra Superligaen til 1. division i løbet af de seneste otte år.Ifølge Stiften.dk kan cheftræner Jesper Fredberg blive tilbudt et andet job i klubben.