AGF fyrer Peter Graulund

Den tidligere AGF-helt Peter Graulund er færdig som hjælpetræner for klubbens U19-hold. Det er en direkte konsekvens af afsløringerne i den pensionerede topangribers nye bog.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Graulunds kritik af AGFs cheftræner Peter Sørensens mandskabspleje og afsløringer af interne forhold i den kommende bog 'Jeg er nummer 11' var for meget for ledelsen i Aarhus-klubben. Derfor er Graulund nu blevet fyret fra det job, som han efter karrieren har haft som angrebstræner for klubbens U19-hold.

- På baggrund af den kritik af ledelsen af AGFs Superliga-hold og klubben i det hele taget, som Peter Graulund er fremkommet med i sin bog - udtalelser, han har udbygget i interviews i de seneste dage - har AGF vurderet, at han ikke længere skal være tilknyttet klubbens U19-hold som angrebstræner, lyder det i en pressemeddelse.

Om beslutningen siger klubbens adm. direktør Jan Christensen:

- Vi synes ikke, at det er hensigtsmæssigt, at vi har en person tilknyttet vores organisation, der er så grundlæggende uenig i den måde, vi driver virksomheden på. Og vi har også svært ved at se hans interesse i at være en del af klubben, når han tilsyneladende har et så forskelligt syn på, hvordan tingene skal køre. Vi har stor tiltro til vores sportslige ledelse, og vi ønsker at skabe ro, om dét, det hele handler om - nemlig arbejdet på træningsbanen.

- Det gælder både vores Superliga-hold, og vores U19-hold, og derfor har vi valgt at sige til Graulund, at han ikke skal have noget med U19-holdet at gøre.

Jan Christensen lægger vægt på, at Graulund efter hans opfattelse har optrådt illoyalt og fortalt om interne forhold i sin bog.

- Hans udlevering af fortrolige forhold, kritik af træner og ledelse og illoyalitet over for navngivne holdkammerater stemmer heller ikke overens med de værdier, vi forsøger at efterleve, og derfor er det også uforeneligt med at være en del af vores organisation.

- Vi har højt til loftet i AGF og er på ingen måder immune over for kritik, men for alle parter har vi fundet det mest hensigtsmæssigt, hvis den løse tilknytning, han har haft til vores U19-hold som led i sin træneruddannelse, afbrydes, siger Jan Christensen.

DELTAG I DEBATTEN HERUNDER:
Er det i orden, at AGF har fyret Graulund - hvis det er på baggrund af bogen?