Åge Hareide skruer på taktikken mod Irland

Det danske fodboldlandshold skal for alt i verden ikke spille irerne gode ved at hamre lange bolde op til angriberne, mener landstræneren.

Foto: Anders Kjærbye. Arkivfoto. Det danske fodboldlandshold skal for alt i verden ikke spille irerne gode ved at hamre lange bolde op til angriberne, mener landstræneren.
Læs mere
Fold sammen

Åge Hareide var et stykke tid om at finde nøglen til succes som dansk landstræner.

Efter de skuffende nederlag i VM-kvalifikationen til Polen og Montenegro i efteråret 2016 har Hareide et år senere fundet en taktik, som gør ondt på modstanderne.

Med fysik, høje diagonale bolde og masser af pres på boldholderen overfaldt Danmark nærmest modstanderne i dette efterår og vandt over Polen, Armenien og Montenegro.

Især 4-0-sejren hjemme over Polen i september blev fremhævet som et vendepunkt og en stor taktisk triumf for Hareide.

Men Danmark skal ikke nødvendigvis fortsætte i samme rille i de to VM-playoffkampe mod Irland lørdag i Parken og tre dage senere i Dublin?

Irland er nemlig en helt anden type modstander end Polen og vil nyde at tage imod bolde i andensals højde, forklarer Hareide, som løfter lidt af sløret for tankerne inden de to afgørende kampe om en billet til næste års VM-slutrunde i Rusland.

»Det er ikke fastlåst, hvordan vi skal spille fodbold. Mange tænker, at vores kamp mod Polen er det optimale, fordi vi kunne overfalde dem og spille med lidt længere bolde. «

»Det er ikke sikkert, det vil passe mod Irland. Måske vil Irland elske, at vi gør det hele tiden. Og irerne er gode til den type duelspil. Derfor vil vi måske spille Irland gode ved at gøre det på den måde. Så vi skal have en større variation i vores spil,« siger Hareide.

Danmark er uden den skadede back Henrik Dalsgaard og erstattes formentlig af Peter Ankersen. Det betyder mindre styrke i luften i højre side, erkender Hareide. Endnu en grund til en justering af taktikken.

»Vi skal ikke være så lette at læse. Vi skal samtidig beholde vores aggressivitet og evnen til at presse modstanderen. Det kræver disciplin og tålmodighed fra vores side. Irland har mange mænd bag bolden, og de løber meget og arbejder hårdt.«

»Vi skal bygge vores spil op mere langs jorden end mod Polen. Men selv mod Polen var vores spil en blanding af begge dele,« påpeger Hareide.

Lørdagens kamp fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/