Afgørelse om Okore-udtagelse ved U21-EM falder i denne uge

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kom som en mindre overraskelse, da U21-landstræner Jess Thorup havde fundet et billede frem af Jores Okore i sin powerpoint-præsentation ved pressemødet forud for U21-EM. Aston Villa-spilleren var udtaget til truppen trods dårligt knæ og en noget loren manager i Tim Sherwood.

Det betyder dog ikke, at Jores Okore synger med på nationalmelodien i åbningskampen mod Tjekkiet den 17. juni. Den endelige beslutning træffes først, inden ugen er omme, og det er ikke Jess Thorups.

»Jeg har snakket med Jores her til formiddag. Han har været til den første scanning. Han skal have en afgørelse på den, og han skal have en 'second opinion'. Derudover skal vi have en snak med Aston Villa. Hvad siger de? Hvor er Jores i forhold til knæet? Og så bliver der truffet en afgørelse i den her uge«, siger landstræneren.

Han kunne også ved mandagens pressemøde overraske med et fravalg af Lucas Andersen til den endelige trup på 23 mand. Der har været masser af offensive spillere at vælge imellem, men det har været svært at beslutte sig hele vejen rundt, fortæller han.

»Jeg har været i tvivl mange steder. Det ville ikke være rigtig af mig at stå og sige på hvilken specifik position, jeg har været mest i tvivl. Der har været mange gode, spændende alternativer. Det har været spændende at sidde og analysere og nørde en masse kampe igennem for at opveje spillere i forhold til hinanden. Det vidner om, at vi har en god talentmasse, at jeg har skulle bruge så meget tid på det,« siger Jess Thorup.