Afbalanceret perfektionist skal slås med store golfkanoner

Hård træning og en psyke i balance har gjort Marcus Helligkilde til en af de bedste danske golfspillere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er selvfølgelig fantastisk rart at vinde, men det klart vigtigste er, at jeg hygger mig og har det sjovt med golf.«

Det er en atypisk ung sportsmand, der torsdag indleder sin nye tilværelse som fast deltager på DP World Tour, som tidligere hed European Tour.

Sejre betyder ikke lige så meget for 25-årige Marcus Helligkilde som glæden ved det daglige arbejde med at blive bedre med golfkøllen.

Triumfer har han ellers haft nok af i 2021. Han vandt således tre turneringer på Challenge Touren, som han tidligere i november også vandt samlet.

På den måde skiftede han anden klasse ud med et tourkort til første klasse samt en placering som den bedste dansker på verdensranglisten. Men det er ikke noget, han har været i bimlende jubelrus over.

»Jeg tager det meget stille og roligt.«

»Det er det, jeg har trænet for og prøvet at opnå i hele min karriere. Men selve følelsen af at nå hertil er væsentligt mindre fed, end jeg havde troet - det kommer nok af, at jeg bare nyder hver dag,« siger Helligkilde i telefonen.

Han har lige været en tur i supermarkedet i Johannesburg i Sydafrika, hvor 2022-sæsonens første turnering på DP World Tour løber af stablen fra torsdag.

Han skal tidligt op, for sammen med sydafrikanske Dean Burmester og engelske David Howell er han den første spiller, der skal ud på banen, og derfor skal der være styr på morgenmaden.

På golfbanen i Sydafrika kulminerer en karriere, der startede i Smørum Golfklub, da Helligkilde var helt lille og spillede for sjov med sin farfar.

Senere blev det seriøst, og efter to fulde sæsoner på Challenge Tour er han nu en del af den ypperste elite. Det er lykkedes gennem hård træning, som han har nydt i fulde drag.

»Den største glæde for mig ligger i, at jeg er en af de bedste i verden til at træne,« siger han.

Han fortæller, at han går meget statistisk til værks i sin træning og bruger meget tid på at analysere, hvad han kan blive bedre til.

»Jeg kan godt lide at skulle løse noget og forbedre noget,« siger Marcus Helligkilde, som om han næsten hellere vil tabe end vinde - for så ved han, at der er noget at arbejde med.

Træningen består naturligvis af golfslag, men fysikken bruger han også meget tid på. Han har eksempelvis brugt de seneste år på at tage flere kilo på - hovedsageligt muskler. For så har han bedre forudsætninger for at gøre det godt.

Mentalt har han gjort brug af Dansk Golf Unions mentaltræner, Jakob Hansen, som har æren for, at Marcus Helligkilde ikke lader sig kontrollere af følelser.

»Jeg tror ikke, jeg er lige så glad for at vinde som andre golfspillere. Men jeg tror, at jeg nyder det klart mere over en hel sæson.«

»Det virker lidt som et følelsesorgie for nogle af de andre. De bliver kastet rundt i deres følelser. Det gør jeg ikke.«

Mentaltræneren i golfunionen har lært ham at håndtere følelserne, så han ikke lader sig slå ud af skuffelse, glæde eller nerver.

»Jeg har taget det rigtig meget til mig nok mere end nogen anden i dansk golf,« siger han.

Derfor er Marcus Helligkilde ikke noget nervevrag, når han 6.30 lokal tid åbner den nye sæson på DP World Tour i Sydafrika torsdag morgen.

/ritzau/