Ærkerivaler drillede Juventus i titeljagten

Læs mere
Fold sammen

Juventus må vente lidt endnu på at kalde sig italiensk mester. Bysbørnene og rivalerne fra Torino var med til at udskyde mesterskabsfesten.

Forfølgerne fra Lazio skulle tabe, mens Juventus skulle sørge for at få alle tre point i det legendariske Derby di Torino  - populært kaldet Derby della Mole - der er et af italiensk fodbolds helt store rivalopgør.

Det blev dog hverken eller, da Lazio fik uafgjort med Chievo, og Juventus tabte til Torino. Juventus har i mange år haft storebror-rollen over for Torino, men denne søndag bed lillebror fra sig, da de for første gang i 20 år vandt over Juventus. Ikke siden april 1995 var det lykkedes for Torino at besejre Juventus indtil søndag eftermiddag.

Kampen blev krydret med en klassekasse af aristokraten Andrea Pirlo, der scorede direkte på frispark. Pirlo var tæt på at gøre det én gang til i anden halvleg, men her stod stolpen i vejen.  Efter Pirlos føringsmål fik Matteo Darmian udlignet for Torino, inden en gammel Juventus-spiller sørgede for sejrsmålet.

Fabio Quagliarellas barndomsklub er Torino, men angriberen spillede fire sæsoner for Juventus fra 2010 til 2014, inden han vendte hjem til rødderne. Og med sejrsmålet straffede han sine tidligere Juventus-holdkammerater.

1-2-nederlaget til Torino får dog ikke den store betydning for Juventus' titeljagt. Med seks kampe tilbage af sæsonen har de zebrastribede hele 14 point ned til Lazio på andenpladsen.