Ærkefjende afløser Laudrup i Swansea

Med ansættelsen af Garry Monk har ledelsen i Swansea valgt en af Michael Laudrups værste fjender internt i klubben som danskerens afløser.

Med ansættelsen af Garry Monk, har ledelsen i Swansea valgt en af Michael Laudrups største kritikere, som afløser for danskeren. Her ses den nye manager med Capital One Cup-trofæet, som Laudrup i sidste sæson vandt med waliserne. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARREN STAPLES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Laudrup har i sine 18 måneder i spidsen for Swansea haft flere interne kampe med klubbens gamle garde, som har været med hele vejen fra den fjerdebedste række til Premier League.

At sætte tidligere anfører Garry Monk af holdet og dermed marginalisere Swanseas fans' yndling var et af Michael Laudrups første træk i Swansea. Siden har flere engelske aviser gentagende gange fortalt om et anstrengt forhold mellem Monk og Laudrup. Danskeren har da også kun benyttet Monk én gang i denne sæson.

Allerede i danskerens første sæson var således der kritiske røster om træningsmetoderne. Historierne kom fra en 'muldvarp' i truppen, der var utilfreds med klubbens nye stil under Michael Laudrup, en muldvarp, der formentlig var identisk med Garry Monk.

Succesen på banen holdt dog tingene i ro, men efter blot én sejr i de seneste ti Premier League-kampe har den gamle stamme, angiveligt med Garry Monk i spidsen, genvundet sin autoritet.

Tirsdag kulminerede det så for danskeren, da han måtte se sig smidt på porten på bekostning af Monk.

34-årige Garry Monk har været i Swansea siden år 2004, hvor han kom til klubben på en fri transfer fra Barnsley. Han er en af de få spillere, som han prøvet at være anfører for det samme hold i alle de fire engelske divisioner. Den rødhårede forsvarsspiller har været symbolet på den nærmest eventyrlige forandring, klubben er gennemgået fra en marginalklub til etableret midterhold i Premier League.

For få uger siden kom det endegyldige bevis på den splittede og delte Swansea-trup under Laudrup-æraen. En af danskerens indkøbte spanske profiler, Chico Flores, røg i håndgemæng med Garry Monk på træningsbanen. Episoden eskalerede, og det endte med, at politiet blev tilkaldt.

Situationen var ikke længere holdbar og magtkampen åbenlys. Michael Laudrup tabte og blev fyret, mens Garry Monk vandt og blev manager.