Ærgerlig Brian Holm: Cavendish er bare hurtigere

Mark Cavendish tog sin tredje sejr i massespurt torsdag, og Brian Holm erkender, at briten er hurtigst.

Mark Cavendish var nok en gang den stærkeste sprinter, da feltet kom samlet til mål på 6. etape. Scanpix/Jeff Pachoud Fold sammen
Læs mere

Montauban. Den danske Etixx-Quick-Step-sportsdirektør Brian Holm gik ind til Tour de France med en klar tro på, at hans sprinter, Marcel Kittel, var feltets hurtigste.

Men Kittel har fået baghjul i tre ud af fire spurter af Mark Cavendish (Dimension Data) indtil videre, og Holm erkender, at briten bare har været hurtigere.

- Mark har bare været hurtigere, siger Holm.

- Jeg regnede med, at Marcel Kittel i en ren spurt ville vinde, men jeg tog fejl igen. Det lader til, at det var en regulær spurt, Cavendish vandt.

Igen var det en spurt, hvor ingen af holdene formåede at sætte sig fuldstændig på afslutningen, så flere af sprinterne kæmpede sig vej frem på egen hånd. Og den disciplin mestrer Cavendish.

- Der bliver ikke kørt så meget leadout her, så det er meget på instinkt, de skal finde vej, og det er Mark også glimrende til, siger Brian Holm.

Den britiske kanonkugle skiftede før denne sæson fra netop Etixx-Quick-Step til Dimension Data, men hans tidligere sportsdirektør tror ikke, at det er skiftet, som har bragt Cavendish tilbage på sit tidligere niveau.

- Jeg tror, han havde vundet tre etaper alligevel, selv om han havde kørt for Katusha eller Direct Énergie. Jeg tror ikke, det har gjort en forskel, hvis jeg skal være helt ærlig, lyder det fra Holm.

De næste tre dage skal sprinterne bare igennem, for menuen står på bjerge - i flertal.

/ritzau/