Advokat bekræfter Napoli-kaptajns skifte til Kina

Marek Hamsík er den seneste profil, der ser ud til at forlade europæisk fodbold til fordel for kinesisk.

Napoli-anfører Marek Hamsik hilser på fansene efter den seneste kamp mod Fiorentina. Alt tyder på, at det blev hans sidste for klubben. Ciro De Luca/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den karakteristiske hanekam og den fremragende højrefod, der sidder på midtbanespilleren Marek Hamsík vil fremover være til skue i Kina.

Det bekræftede Hamsíks advokat, Mattia Grassani, onsdag aften på radiokanalen Radio Kiss Kiss ifølge nyhedsbureauet AFP.

31-årige Hamsík skifter dermed til den kinesiske klub Dalian Yifang efter en længere transfersaga.

- Fra klokken 20.30 her til aften er Hamsík Dalian-spiller, sagde advokaten onsdag aften ifølge AFP.

Slovakken skal efter planen ankomme til Kina fredag. Først er han lige et smut omkring sin fødeby, Banska Bystrica, i Slovakiet.

Napoli havde oprindeligt sat handlen på pause, fordi der angiveligt var problemer med betalingen hos den kinesiske klub.

Ifølge avisen Gazzetta Dello Sport er der nu enighed om et beløb i omegnen af 150 millioner kroner for Napoli-anføreren.

Hamsík er den seneste profil fra europæisk fodbold, der tager turen til den kinesiske liga, hvor klubberne blandt andet lokker med høje lønninger.

Brasilianerne Oscar, Hulk og Alexandre Pato har også gjort det samme over de senere år.

Også den tidligere Atlético Madrid-spiller Yannick Carrasco har taget turen til Kina, hvor han nu bliver holdkammerat med Marek Hamsík.

Rutinerede Hamsík har 111 landskampe for Slovakiet på cv'et. Han har mødt Danmark tre gange - en af dem var mod de danske vikarlandsholdsspillere i september.

Midtbanespilleren skifter efter at have spillet i Napoli siden 2007.

Her er det blevet til 520 kampe og 121 scoringer. Undervejs passerede han legenden Diego Maradona som klubbens mest scorende spiller nogensinde.

Slovakken nåede at vinde Coppa Italia to gange. I 2014 vandt han også den italienske Super Cup med Napoli.

/ritzau/