Adidas vil give samme VM-bonus til kvinder og mænd

Mandlige og kvindelige spillere kan se frem til samme bonus fra tøjmærket Adidas, hvis de vinder VM i fodbold.

Megan Rapinoe fejrer her et mål for USA med holdkammeraterne Alex Morgan og McCall Zerboni. Tøjmærket Adidas har givet dem endnu mere at juble over. Jim Young/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Adidas vil belønne fodboldkvinderne med samme pengemæssige bonus, som mændene får, når der til sommer afholdes VM i Frankrig.

Det meddeler tøjgiganten på Twitter.

- Vi tror på, at vi skal inspirere den næste generation af kvindelige atleter, kreative sjæle og ledere ved at bryde barrierer.

- Vi meddeler derfor, at alle Adidas-spillere på det vindende hold ved VM i 2019 vil modtage samme bonus som deres mandlige modstykker, skriver Adidas.

Udmeldingen kommer, efter at spillerne på det kvindelige amerikanske fodboldlandshold klagede over manglende ligeløn på kvindernes internationale kampdag fredag.

De mener, at de er ofre for diskrimination, fordi de bliver betalt mindre end de mandlige landsholdsspillere, selv om arbejdsopgaven og ansvaret er det samme.

Derfor har de sagsøgt USA's fodboldforbund, US Soccer.

- Hver eneste af os er ekstremt stolte af at bære den amerikanske landsholdstrøje, og vi tager det deraf følgende ansvar alvorligt. Vi mener, at kampen for lighed mellem kønnene i sport er en del af det ansvar.

- Som spillere fortjener vi at blive betalt det samme for vores arbejde uanset køn, siger angriberen Alex Morgan ifølge Reuters i en erklæring i forbindelse med stævningen.

Kvindernes fodbold-VM løber af stablen fra 7. juni til 7. juni. Det amerikanske hold er forsvarende mester, efter at det slog Japan i finalen i 2015.

/ritzau/